Руски военен самолет за радиолокационно откриване Бериев А-50 е бил

...
Руски военен самолет за радиолокационно откриване Бериев А-50 е бил
Коментари Харесай

Беларуската опозиция съобщи за повреден руски разузнавателен самолет при атака с дрон

Руски боен аероплан за радиолокационно разкриване Бериев А-50 е бил развален при нахлуване с дрон на летище край столицата на Беларус Минск, са съобщили беларуски партизани и членове на опозицията в заточение, представени от Ройтерс.

" Това бяха дронове. Участниците в интервенцията за беларуси ", е споделил Александър Азаров, водач на беларуската опозиционна организация БИПОЛ, в профила на организацията в телеграм и в разположения в Полша новинарски канал Белсат. " Те са към този момент на несъмнено място, отвън страната ", е съобщил още Азаров.

Франак Вячорка, консултант на беларуския опозиционен водач Светлана Тихановска, сподели в обява в туитър, че това е най-успешният акт на бойкот от началото на 2022 година

GLORY TO BELARUSIAN PARTISANS!

Partisans from the " Pieramoha " (Victory) plan confirmed a successful special operation to blow up a rare Russian plane at the airfield in Machulishchy near Minsk. This is the most successful diversion since the beginning of 2022.

Ройтерс не е могъл да удостовери без значение известията. Министерствата на защитата на Русия и на Беларус не са се отзовали на настояването за коментар.

Според БИПОЛ вследствие на две детонации са били развалени предната и централната част на самолета, както и радарната му антена, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бериев А-50 е съветски аероплан за ранно предизвестие, който в полет има командни и контролни качества и опция да наблюдава до 60 цели по едно и също време.

От началото на съветската инвазия в Украйна в Беларус и в граничните с Украйна региони на Русия имаше няколко саботажа, най-вече против железопътната мрежа.

" Горда съм с всички беларуси, които не престават да се съпротивляват на съветската хибридна окупация на Беларус и да се борят за свободата на Украйна ", написа Тихановска в туитър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР