Руски танкове и самоходни артилерийски установки са заели позиции на

...
Руски танкове и самоходни артилерийски установки са заели позиции на
Коментари Харесай

Руски танкове в центъра на Варшава: откриват изложба на унищожено в Украйна въоръжение на Москва -

Руски танкове и самоходни артилерийски установки са заели позиции на Дворцовия площад във Варшава близо до колоната на Зигмунт Трети Ваза от неделя вечерта. Военната техника е безвредна и е част от откриващата се в понеделник галерия на унищожена от Въоръжените сили на Украйна съветска техника, заяви организация УНИАН с позоваване на министерството на защитата в Киев.

Експозицията е наречена „ Непобедената войска “. „ Показваме жестокостите, които прави съветската войска в Украйна, от една страна, а от друга – героичната защита на Въоръжените сили на Украйна и резултата от водените сражения – унищоженото съветско въоръжение “ – изяснява шефът на кабинета на полския министър ръководител Матеуш Моравецки Михал Дворчик.

Сред трофейните съветски оръжия може да се види образец на главният военен танк на съветската войска Т-72Б погубен от украинците в боевете на 31 март край село Дмитривка в региона на Буча в предградията на Киев. До него е 152-милиметрова САУ „ Мста-С “, унищожена в боевете в Сумския край в артилерийски двубой с полските „ Краб “. На Дворцовия площад са докарани още мостри на съветските системи за залпов огън „ Ураган “ и „ Торнадо “, разрушително оръжие, употребявано всеобщо против цивилни цели в Украйна. Киев счита да покаже сходни експозиции и в Мадрид и Лисабон.

Организатори на изложбата са Министерството на защитата на Украйна и канцеларията на министър-председателя на Полша. Според данните, които оповестява украинската страна към днешна дата загубите на Русия в наричаната от Кремъл специфична военна интервенция включват към 34 850 души бойци и офицери от персоналния състав на съветската войска, 1532 танка, 3659 бронирани машини, 243 артилерийски системи за залпов огън, 217 самолета, 184 хеликоптера, 630 безпилотни летателни устройства, 139 крилати ракети и 14 кораби и катери.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР