Руски служител влезе в сблъсък с албанския премиер в Съвета

...
Руски служител влезе в сблъсък с албанския премиер в Съвета
Коментари Харесай

Еди Рама към руския представител: Спрете войната и Зеленски няма да говори пред ООН

Руски чиновник влезе в конфликт с албанския министър председател в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в сряда, 20 септември, поради речта на Володимир Зеленски.

Василий Небензя възрази украинският президент да вземе думата при започване на срещата, на което Еди Рама отговори: „ Има решение за това... спрете войната и президентът Зеленски няма да вземе думата “.

Албанският министър председател Еди Рама, служител като ръководител на напрегнатата сесия, отговори с насмешка към Москва, която от дълго време твърди, че нашествието не е равносилна на война, а е просто " специфична военна интервенция ".

„ Искам да уверя нашите съветски сътрудници и всички тук, че това не е специфична интервенция на албанското президентство “, сподели Рама след приглушен смях в стаята.

„ Има решение за това “, продължи Рама, обръщайки се непосредствено към Небензия: „ Ако сте съгласни, спирате войната и президентът Зеленски няма да вземе думата “.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава за Украйна в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по време на среща на равнище министри на Съвета за сигурност по отношение на рецесията в Украйна в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, 20 септември 2023 година =

Небензя не се съгласи. Той сподели, че сесията е била шоу и разкритикува Рама за това, което съгласно него прави политически изказвания, вместо да работи като безпристрастен страж на процедурата.

След сесията Зеленски благодари на Рама в обществените медии, като сподели, че албанецът, който е по едно и също време художник и някогашен баскетболист, „ сподели на света по какъв начин вярно да се оправя с Русия, нейните неистини и двуличие “.

Когато му беше дадена думата след разногласието, Зеленски изиска Русия да бъде лишена от правото си на несъгласие като един от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации след Втората международна война като наказване за офанзива против Украйна.

Появявайки се в стаята, откакто Зеленски напусна, съветският външен министър Сергей Лавров отбрани потреблението на ветото от Москва като законно, обвинявайки Киев и Запада, че изборно следват правилата на Хартата на Организация на обединените нации от 1945 година единствено когато им е комфортно.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР