Руски сили, настъпващи към Киев, изстреляха минометни снаряди в неделя

...
Руски сили, настъпващи към Киев, изстреляха минометни снаряди в неделя
Коментари Харесай

Руските сили стрелят срещу бягащи цивилни край Киев: Трима загинаха

Руски сили, настъпващи към Киев, изстреляха минометни снаряди в неделя против мост, употребен за евакуация на цивилни жители, бягащи от боевете. Трима членове от едно семейство починаха при нападението.

В събота към разваления мост над река Ирпин се струпаха тълпи от стотици жители, които търсят леговище в столицата от близките селища. Украинските сили взривиха оборудването по-рано, с цел да забавят настъпването на Русия.

Сн.: АП/БТА

Само десетина украински бойци бяха в непосредствена непосредственост до моста в неделя, като не се сражаваха, а помагаха на цивилните да придвижват багажа и децата си. За да пресекат към стотина метра открита улица в профил на моста от страната на Киев, хората се образуват на дребни групи. Войниците изтичват към тях, вземат деца или багаж и се затичват в прикритие зад стена от автомобилни гуми.

Минометните снаряди паднаха първо на към 100 метра от моста, след което се реалокираха в серия от гръмотевични гърмежи към сектор от улицата, където хората бягаха.

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Видеозапис демонстрира момента, в който цивилни са били обстрелвани от съветските сили в град Ирпен край украинската столица Киев.

Когато минохвъргачките се приближиха до потока от цивилни, хората тичаха, дърпаха деца, пробвайки се да намерят безвредно място. Но нямаше зад какво да се скрият.

Снаряд падна на улицата, издигайки облак бетонен прахуляк и оставяйки едно семейство – майка, татко, наследник младеж и щерка на към 8 години, проснати на земята. Войници се втурнаха да оказват помощ, само че дамата и децата бяха мъртви. Бащата е открит към момента жив, само че в безсъзнание и тежко ранен. Багажът им, наследник куфар и няколко раници, бяха разпръснати, дружно със зелена чанта с малко куче, което оцелява в нападението.

Heartbreaking photo by all the world should see. ‘Ukrainian soldiers trying to save the father of a family of four — the only one at that moment who still had a pulse — moments after being hit by a mortar while trying to flee Irpin’

— cindygallop.eth (@cindygallop)

Украинските сили са взели участие в конфликти наоколо, само че не и на мястото, където цивилни се движат по улицата.

Обстрелът предполагаше или директно ориентиране на огъня към пътищата за евакуация от Ирпин, нещо, за което украинските управляващи упрекнаха съветската войска, откакто железопътната линия, употребена за евакуации, беше ударена в събота, или занемаряване на риска от цивилни жертви.

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Руските сили от дни пробиват три дребни града в северозападната част на Киев, Хостомел, Буча и Ирпин, и боевете изтласкаха евакуирани от региона към столицата.

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Рано сутринта в неделя военният пълководец на града Алексий Кулеба сподели в телевизионно изказване, че маршрутите на открито са толкоз рискови, че на процедура са блокирани. „ За страдание, в случай че няма преустановяване на огъня “, хората не могат да излязат, сподели той. Но цивилните към момента се опитваха да избягат, първо в Киев, а по-късно може би на запад до някое по-безопасно място.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР