Руски сателит може да стане най-ярката звезда в небето Руски

...
Руски сателит може да стане най-ярката звезда в небето Руски
Коментари Харесай

Руски сателит може да стане най-ярката ”звезда” в небето

Руски спътник може да стане най-ярката ”звезда ” в небето Руски спътник ще опита да се трансформира в най-ярката звезда в нощното небе. Сателитът „ Маяк ” е дело на московски студенти, а средствата за него са събрани от онлайн платформа за групово финансиране. По проект той би трябвало да бъде изстрелян идната седмица и да престои в орбита към месец. Научната му стойност ще е съвсем нулева, само че основателите му плануват да го трансфорат в най-яркото небесно тяло в нощното небе след Луната.
В июле на орбиту запустят спутник «Маяк» с солнечным отражателем#спутник https://t.co/2iRd5Izp3v pic.twitter.com/dGKHIzgUKP
— RuNews24.ru Новости (@runews24ru) June 30, 2017 Сателитът „ Маяк ” е с размер от към 30 см. При излизането си в орбита обаче от него ще се разгъне пирамидален рефлектор с повърхност от към 16 кв. м. Той ще отразява слънчевата светлина към Земята в идващите към 25 дни.

Създателите му са съветски студенти от Московския държавен машиностроителен университет, а средствата за него, към 20 хиляди $, са събрани посредством онлайн платформа за групово финансиране.

Научният принос на „ Маяк ” е съвсем нулев. По думите на основателите задачата им е да потвърдят, че проучването на Космоса е нещо вълнуващо, занимателно и все по-достъпно за всеки с готовност и интерес. По техни калкулации светлината от „ Маяк ” би трябвало да е задоволително ярка, с цел да го трансформира в най-яркото небесно тяло в нощното небе след Луната.
Спутник " Маяк ". Этот космический аппарат на ночном небе, станет самым ярким объектом! Рукотворная " звезда "! pic.twitter.com/4EW5agubIG
— Анатолий Власов (@AnatolyVlasov87) February 27, 2016 Сателитът обаче среща много съперници измежду научните среди, най-много измежду астрономи, които разчитат на безусловно мрачно небе за наблюденията си. Астрономът Ник Хауи от Обсерваторията „ Килдер ” в Нортъмбърленд споделя: „ Борим се толкоз интензивно за тъмни висини в и към нашата планета. Да видиш това евентуално разрушено от някакви нелепи групово финансирани нелепости, хвърля сърцето ми в обезсърчение... ”!

Създателите обаче настояват, че „ Маяк ” няма да основава проблеми. Очаква се спътникът да бъде изстрелян в орбита на 14 юли. По тематиката Първият български геостационарен информационен спътник се готви за Космоса Съединени американски щати изстреляха революционен метеорологичен спътник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР