Руски самолет се разби в планинския североизточен Афганистан, съобщи агенцията

...
Руски самолет се разби в планинския североизточен Афганистан, съобщи агенцията
Коментари Харесай

Руски самолет се разби в Афганистан

Руски аероплан се разруши в планинския североизточен Афганистан, заяви организацията за въздушен превоз " Росавиация " в неделя. Предполага се, че на борда са били шестима души.
Прочетете още
„ Falcon 10 " изчезна от радара " и връзката беше изгубена в събота вечерта ”, осведомиха от федералната организация. 

„ По предварителна информация на борда на самолета е имало шестима души: четирима членове на екипажа и двама пасажери. Двумоторният бизнес аероплан, създаден от френската Dassault през 1978 година и благосъстоятелност на компания, наречена Athletic Group и частно лице, е изръшвал транспорт на болен пасажер от Индия за Узбекистан и Русия.

Операцията по търсене на самолета продължава, увериха от организацията. По информация на съветската организация РИА Новости,  двамата пасажери са руснаци. Единият е бил съществено болен, а другият е нейният брачен партньор, който е платил за полета.

По-рано представител на локалните управляващи споделиха пред AFP, че самолетът е паднал в провинция Бадахшан, която граничи с Китай, Таджикистан и Пакистан. " Самолетът се разруши, само че местоположението към момента не е известно. Изпратихме екипи, само че те към момента не са пристигнали ", сподели Забихула Амири, началник на провинциалния информативен отдел.

„ Бяхме осведомени от локални хора сутринта. Районът на злополуката е на осем часа път от столицата на провинцията Файзабад, сподели Амири. Руските следователи оповестиха, че стартират следствие за аргументите за злополуката. Могъщата планинска верига Хиндукуш пресича провинцията, където се намира най-високият връх в Афганистан, връх Ношак с височина 7492 метра.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР