Руски съд отхвърли иска на майката на Навални за неадекватни

...
Руски съд отхвърли иска на майката на Навални за неадекватни
Коментари Харесай

Руски съд отхвърли иска на майката на Навални за неадекватни медицински грижи за сина й в затвора

Руски съд отхвърли желае на майката на Навални за несъответстващи медицински грижи за сина й в пандиза. Съдът на град Лабитнанги приключи производството по административен иск против колонията и администрацията на Федералната пенитенциарна работа за погрешно даване на здравна помощ на Алексей Навални. Това заяви шефът на ФБК Иван Жданов.

Делото е заведено от майката на умрелия политик Людмила Навальная. Съдът реши, че единствено самият Навални може да бъде просител по делото, сподели Жданов.

„ Алексей доста пъти е подавал искове против колониите за непредоставяне на здравна помощ. Твърденията бяха отхвърлени. Сега той беше погубен, изказванието на фамилията му се отхвърля с подигравателна дефиниция “, написа шефът на ФБК в своя канал в Telegram.

Вдовицата на политика Юлия Навальная сподели, че делото е прекъснато заради единствената причина – „ на процеса трябваше да дават документи и видеозаписи за случилото се на 16 февруари “.

Припомняме, че отделът на ФСИН на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг заяви следобяд на 16 февруари, че Алексей Навални е умрял в колонията на Полярния вълк. Съобщава се, че той се е почувствал зле след разходка в колонията в село Харп. Сътрудниците на Навални настояват, че политикът е бил погубен.

Следствието отхвърли да пусне тялото на Навални на майка му в продължение на няколко дни, това беше направено едвам на 24 февруари. Преди това Людмила Навальная заяви, че са поискали тя да организира скрито заравяне, заплашвайки да „ създадат нещо “ с тялото й, в случай че откаже. Тя подаде тъжба в съда против Следствения комитет поради отхвърли да съобщи тялото на сина й. Съдът отхвърли желае.

На 1 март политикът беше заровен на Борисовското гробище в Москва. Хиляди хора пристигнаха да се сбогуват с Навални.

Източник – Meduza/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР