Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна

...
Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна
Коментари Харесай

В Русия осъдиха на 13 години затвор войник, обвинен в дезертьорство

Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна колония при непоколебим режим боец, упрекнат в това, че е напуснал военната си част, с цел да не взе участие в бойните дейности в Украйна, в разгара на войната с Киев, съобщи Франс прес.

В оповестено през днешния ден изказване военният съд на град Южносахалинск, ситуиран на остров Сахалин в Далечния изток, показва, че обвиненият е приет за отговорен в дезертиране при утежняващи условия, защото то е осъществено по време на военна готовност.

Според съда боецът Максим Кочетков не се е явил в поделението си на 10 май, " с цел да не извърши военните си отговорности “, " да не бъде изпратен в зоната за специфична военна интервенция “ в Украйна и " да се отдаде на бездействие “.

След като дезертира от частта си на остров Сахалин, той се укрива два месеца в района, преди да бъде задържан от полицията на 9 юли, заяви съдът.

Мъжът беше наказан на 9 години затвор за дезертиране, само че присъдата му беше увеличена на 13 години, защото той към този момент е имал условна присъда, постановена през февруари, за това, че е напуснал поделението си без позволение.

През последните месеци съветското правораздаване постоянно осъжда на затвор бойци, упрекнати в дезертиране, показва Агенция Франс Прес.

През септември 2022 година съветският президент Владимир Путин подреди военна готовност поради неуспехите на Москва на украинския фронт, което докара до бягството на стотици хиляди мъже от Русия, опасяващи се, че ще бъдат мобилизирани.

От пролетта, с цел да се избегнат брожения измежду популацията, съветската войска организира доста дейна акция за набиране на доброволци, обещавайки атрактивни заплати и обществени придобивки на тези, които отидат да водят война в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно съветската прокуратура в окупираната част на украинската Донецка област, представена от организация РИА Новости, заяви през днешния ден за осъждането на 28-годишен украински боец от батальон " Азов " на 26 години затвор в наказателна колония при непоколебим режим, по обвинявания в убийството на двама поданици на Мариупол напролет на 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР