Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна

...
Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна
Коментари Харесай

Руски съд осъди на 13 г. затвор войник, обвинен в дезертьорство

Руски съд осъди на 13 години години затвор в наказателна колония при непоколебим режим боец, упрекнат в това, че е напуснал военната си част, с цел да не взе участие в бойните дейности в Украйна, в разгара на войната с Киев, съобщи Франс прес.

В оповестено през днешния ден изказване военният съд на град Южносахалинск, ситуиран на остров Сахалин в Далечния изток, показва, че обвиненият е приет за отговорен в дезертиране при утежняващи условия, защото то е осъществено по време на военна готовност.

Според съда боецът Максим Кочетков не се е явил в поделението си на 10 май, " с цел да не извърши военните си отговорности “, " да не бъде изпратен в зоната за специфична военна интервенция “ в Украйна и " да се отдаде на бездействие “.

След като дезертира от частта си на остров Сахалин, той се укрива два месеца в района, преди да бъде задържан от полицията на 9 юли, заяви съдът.

Мъжът беше наказан на 9 години затвор за дезертиране, само че присъдата му беше увеличена на 13 години, защото той към този момент е имал условна присъда, постановена през февруари, за това, че е напуснал поделението си без позволение.

През последните месеци съветското правораздаване постоянно осъжда на затвор бойци, упрекнати в дезертиране, показва Агенция Франс Прес.

През септември 2022 година съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През подреди военна готовност поради неуспехите на Москва на украинския фронт, което докара до бягството на стотици хиляди мъже от Русия, опасяващи се, че ще бъдат мобилизирани.

От пролетта, с цел да се избегнат брожения измежду популацията, съветската войска организира доста дейна акция за набиране на доброволци, обещавайки атрактивни заплати и обществени придобивки на тези, които отидат да водят война в Украйна.

Междувременно съветската прокуратура в окупираната част на украинската Донецка област, представена от организация РИА Новости, заяви през днешния ден за осъждането на 28-годишен украински боец от батальон " Азов " на 26 години затвор в наказателна колония при непоколебим режим, по обвинявания в убийството на двама поданици на Мариупол напролет на 2022 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР