Руски съд осъди двама бивши служители на 19 години затвор

...
Руски съд осъди двама бивши служители на 19 години затвор
Коментари Харесай

Москва осъди двама души за протест срещу мобилизацията

Руски съд осъди двама някогашни чиновници на 19 години затвор за мятане на коктейли " Молотов " по кметството в символ на митинг против военната готовност, оповестиха съветските осведомителни организации, съобщи Агенция Франс Прес.

Присъдата е най-тежкото наказване, налагано до момента за сходен вид набези, от началото на военната акция на Русия в Украйна.

През септември предходната година съветският президент Владимир Путин разгласи „ частична “ готовност в поддръжка на силите в Украйна, което докара до всеобщо бягство на мъже от Русия, с цел да не бъдат изпратени на фронтовата линия.

Бившият чиновник на Националната армия Роман Насриев и Алексей Нуриев, който е работил в министерството на изключителните обстановки, бяха наказани за нападението на 22 октомври в дребния град Бакал в южната Челябинска област.
Военният съд е открил, че те са направили " терористичен акт " в границите на проведена група, заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

Двамата са счупили прозорец на постройката на кметството, след което са хвърлили през него няколко коктейла " Молотов ". Няма потърпевши и не са нанесени огромни вреди на постройката.

Те не отхвърлят дейностите си, само че отхвърлят обвиняването в тероризъм. Насриев и Нуриев настояват, че са желали да стачкуват против офанзивата в Украйна.

" Просто желаех да покажа, че в нашия град има хора, които са срещу мобилизацията и " специфичната военна интервенция " (в Украйна) ", споделя Насриев по време на процеса.

От началото на военната акция на Русия в Украйна са осъществени десетки сходни набези с коктейли " Молотов " против публични здания, само че обвиняванията не са толкоз тежки, напомня БГНЕС.

Русия ускори законите, с цел да заглуши гласовете, които се опълчват на офанзивата.
Стотици деятели или елементарни жители, изразили несъгласието си, бяха санкционирани или наказани на затвор
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР