Руски съд днес наложи глоба на Гугъл (Google) от 3

...
Руски съд днес наложи глоба на Гугъл (Google) от 3
Коментари Харесай

Русия глоби Гугъл за ЛГБТ пропаганда и невярна информация

Руски съд през днешния ден наложи санкция на " Google " (Google) от 3 милиона рубли (38 600 долара) за това, че не е изтрила видеоклипове в ЮТюб, които съгласно него предизвикват " ЛГБТ агитация " и " погрешна информация " за съветската военна акция в Украйна, оповестиха съветски осведомителни организации.

През последната година Москва наложи десетки санкции на западни софтуерни компании като част от напъните за усилване на контрола над това, което съветските интернет консуматори виждат онлайн, отбелязва Ройтерс.

Освен че одобри строги закони за цензура малко откакто изпрати войски в Украйна, Русия също по този начин стегна предходната година законите си против това, което тя назовава " поощряване на ЛГБТ агитация ".

Съгласно новия закон, който уголемява тълкуването на Русия за това какво се смята за " агитация на ЛГБТ " и е мощно подложен на критика от самостоятелни групи за правата на индивида, всяко деяние или разпространяване на информация, която се смята за опит за поощряване на хомосексуалността на обществени места, онлайн или във филми, книги или реклами, може да бъде глобено с огромна санкция, показва Ройтерс.

Руски прокурори обявиха, че " Google " е отказала да отстрани няколко видеоклипа, оповестени в ЮТюб, в това число един от блогър, считан за " задграничен сътрудник " от Москва, за това по какъв начин еднополовите двойки отглеждат деца и за ЛГБТ общността в Санкт Петербург, заяви ТАСС.

Руският филиал на американската компания подаде молба за фалит предходната година, откакто управляващите запорираха банковите му сметки след санкция през декември 2021 година в размер на 7,2 милиарда рубли (92,6 милиона долара) поради това, че както съветските управляващи обявиха, компанията " неведнъж не е изтрила " наличие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР