Руски ракетни удари в Украйна навръх православният празник - Петдесетница.

...
Руски ракетни удари в Украйна навръх православният празник - Петдесетница.
Коментари Харесай

Бруно Бекман специално за БНТ: Руски ракетни удари срещу Украйна навръх Петдесетница

Руски ракетни удари в Украйна точно на православният празник - Петдесетница. 2-годишно момиче беше убито, а 22-ма души ранени при съветска офанзива в Днипро. В Киев тази нощ също се задействаха сирените за въздушна паника. Журналистът Бруно Бекман споделя особено за Българска национална телевизия за следващият набожен празник в Украйна, белязан от клане поради съветски офанзиви.

" Надеждата е рискова. Снощи един от чиновниците на хотела ми сподели, че през днешния ден няма да има удари, тъй като е огромен християнски празник - Денят на Светата троица. Тази вяра продължи час и 50 минути, тъй като в 1:51 ч. се включиха сирените, а в 1:52 ч. Киев и други градове в Украйна още веднъж бяха бомбардирани ", съобщи Бруно Бекман.

4 от общо 6 съветски крилати ракети са свалени от украинската противовъздушна защита в Киев, само че...

" Половин час по-късно установихме, че в Днипро - третият по величина град в Украйна, 22-ма души са затрупани под руини, откакто бомба поразява две жилищни здания, а час по-късно разбрахме, че един от тези затрупани хора е умрял - дете - 2-годишно ", сподели Бекман.

Тялото на 2-годишното момиченце е извадено от руините през нощта. 5 от потърпевшите в Днипро са деца, три от тях момченца, в тежко положение.

Днес в Киев хората са по църквите и палят свещичка.

" Надеждата продължи 1 час и 50 минути в ден 466-ти от началото на експанзията. За Българска национална телевизия София, от Киев, Украйна - Бруно Бекман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР