Руски ракетни удари и обстрел на енергийната инфраструктура днес оставиха

...
Руски ракетни удари и обстрел на енергийната инфраструктура днес оставиха
Коментари Харесай

Русия затяга енергийната примка около Украйна с още удари


Руски ракетни удари и обстрел на енергийната инфраструктура през днешния ден оставиха без ток още украински села, по-големи селища и елементи от два града, споделиха украинските управляващи, представени от Асошиейтед прес. По този метод Москва в допълнение е стегнала енергийната примка, с която оказва напън против страната и заплашва милиони хора със премеждия през зимата, отбелязва организацията.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7732
В обръщението си преди следващата нощ, през която бяха нанесени удари по електрически подстанции и друга инфраструктура, президентът Володимир Зеленски още веднъж прикани украинците да положат " доста съзнателни " старания да пестят ток.

Обстрел прекъсна електроснабдяването и водоснабдяването в някои елементи на град Енергодар,  кметът на града Дмитро Орлов. Южноукраинският град се намира до Запорожката АЕЦ, която е една от най-горещите точни на спор в продължаващата към този момент съвсем осем месеца инвазия.

Ракети са нанесли тежки провали на енергийно оборудване в района на град Кривой Рог, заяви шефът на региона. По негови думи е било прекратено електроподаването на села и градове.

Зеленски благодари на украинските бойци, които са свалили ракети и дронове иранско произвеждане, прицелени против обекти на енергийната инфраструктура. В своето вечерно видеообръщение той сподели, че пестенето на електрическа енергия през пиковите часове ще помогне " на цялата страна ". Президентът добави, че новопристигнала немска система за противовъздушна защита към този момент се показва добре против съветските удари.

" Руският апел за помощ от Иран съставлява самопризнание от страна на Кремъл за неговия боен и политически фалит ", сподели още Зеленски във своето видеообръщение, съобщи ДПА. Русия в продължение на десетилетия е харчила милиарди за своя военнопромишлен комплекс, само че в този момент ѝ се постанова да разчита на " относително елементарни дронове и ракети " от Техеран, добави той. Ударите по Украйна с цели рояци от тези дронове може и да дадат на руснаците тактически очаквания, само че " това по никакъв метод няма да им помогне стратегически ", съобщи Зеленски.

През последните дни Руската войска все по-често употребява дронове иранско произвеждане от типа " Шахед-136 " за нанасяне на удари по украинската енергийна система, само че и по украински градове, показва ДПА. Както Москва, по този начин и Техеран отхвърлят да са сключили договорка, обвързвана с дроновете. Според обява във в. " Ню Йорк таймс " от през вчерашния ден, в която са представени сегашни и някогашни чиновници, осведомени с информация от разузнаването, Иран е изпратил инструктори в анексирания от Русия Крим, които да образоват руснаци по какъв начин да употребяват ирански дронове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР