Руски пропаганден филм за войната в Украйна, който миналата година

...
Руски пропаганден филм за войната в Украйна, който миналата година
Коментари Харесай

Прожекция на руски филм с пропаганда за войната породи недоволство в Италия

Руски агитационен филм за войната в Украйна, който предходната година изцяло се провали в съветския боксофис, ще бъде прожектиран в Италия, което провокира гневни реакции и разногласия в обществото.

Някои италиански кино салони ще покажат кино лентата " Свидетелят " - първият съветски пълнометражен филм за войната в Украйна, който е цялостен с лъжливи изказвания за спора. Измислената история наблюдава воин на име Даниел Коен - белгийски цигулар, който идва в Киев по работа, само че става очевидец на първите дни от пълномащабната съветска инвазия.

Сюжетът се основава напълно на съветската агитация на Кремъл, която от началото на войната се пробва да оправдава експанзията си с погрешна информация.

Във кино лентата основният герои вижда изцяло измислени подиуми по какъв начин украински военнослужещи " убиват " цивилни и " обстрелват " железопътна гара, с цел да хвърлят виновността за гибелта върху руснаците. Военнослужещи с татуировки със свастики нападат цигуларя, а той едвам се избавя единствено с цел да види по какъв начин западните политици и медии " заговорничат " против Русия.

" Свидетел " е първият игрален филм за продължаващата война, режисиран от Давид Дадунашвили. Той направи премиерата си в Русия още през август, само че означи рекорден неуспех. С бюджет от към 2 млн. $, той събра едвам 155 хиляди $ през първите две седмици след стартирането си.

Въпреки грандиозният неуспех на кино лентата в Русия, в този момент " Свидетелят " се надява да притегли повече фенове в Италия - най-малко измежду тези, които поддържат съветския президент Владимир Путин и оправдават експанзията му по отношение на Украйна.

Прожекция е планувана в Болоня за 27 януари - деня, в който се отбелязва Международният ден в памет на жертвите на Холокоста. " Свидетелят " ще бъде показан в културен център " Вила Парадизо " на събитие, на което ще участват Винченцо Лорусо от проруската организация " Донбас Италия " и прокремълският публицист Андреа Лучиди.

Събитието е оповестено с обява във Фейсбук, която към този момент е залята от голям брой рецензии на консуматори, които упрекват центъра, че ще е хазаин на омразно пропагандно събитие. Домакините обаче не признават виновност и настояват, че провеждат " разнородни начинания ".

Скандалната прожекция притегли вниманието и на локалната власт, която я осъди за " неприемлива " и изиска събитието да бъде анулирано.

Към момента обаче това към момента няма да се случи, защото уредниците настояват, че не нарушават никакви закони, като демонстрират кино лентата и считат, че хората имат " правото да се осведомят свободно " от цялостния с неистини филм.

Освен в Болоня " Свидетелят " е показван и в други италиански градове, в това число Рим и Флоренция.

На прожекцията в Рим беше пуснато и видеопослание, записано от артиста в основната роля - Карен Бадалов. В него той се обръща към италианските фенове и показва вяра, че те ще могат да се припознаят с неговия воин.

Il Testimone Italian tour

20 Novembre cinema Eden via teneggi,1 Puianello( Reggio Emilia) ore 20:15

24 Novembre Cesena (da confermare)

7 Dicembre Firenze (da confermare)

17 Dicembre Roma teatro Flavio ore 19 (orario da confermare)

Lunedì 20 Novembre ore 20:15 seconda…
— Andrea Lucidi (@AndreaLucidi)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР