Руски полярни изследователи успяха да отгледат първата диня в Антарктида.Според

...
Руски полярни изследователи успяха да отгледат първата диня в Антарктида.Според
Коментари Харесай

Учени отгледаха диня на полярна станция в Антарктида

Руски полярни откриватели съумяха да отгледат първата любеница в Антарктида.Според учените усетът й не е по-лош от този, на отглежданите при естествени условия дини, оповестява ТАСС.

На съветската антарктическа станция " Восток " опитът е извършен взаимно с Агрофизическия научно-изследователски институт и Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките. Учените основават специфични условия за растежа на растенията, употребявайки фитотехнически комплекс с подобаваща температура и мокрота на въздуха.

Този план освен дава на полярните откриватели пресни зеленчуци и плодове, само че и въздейства позитивно на прочувственото им положение. Водещият геофизик на станцията Андрей Тепляков отбелязва, че наблюдаването на растежа на растенията им е донесло наслада и позитивни страсти. Експериментът е траял 103 дни и резултатите са впечатляващи - дините се оказват огромни и вкусни, споделят учените.

На станцията " Восток " такива опити се организират още 2020 година и учените възнамеряват да продължат да развиват технологията за развъждане на растения, в това число къпини, боровинки и диви ягоди....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР