Руски олигарси, близки до Владимир Путин, са знаели предварително за

...
Руски олигарси, близки до Владимир Путин, са знаели предварително за
Коментари Харесай

Какви ги вършат руските олигарси? Разкритие от САЩ

Руски олигарси, близки до Владимир Путин, са знаели авансово за плануваната от президента инвазия в Украйна и са почнали да преписват активите си на свои родственици, с цел да избегнат конфискацията им. Това оповестява Агенцията за битка с финансовите закононарушения (FinCen) към Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Става въпрос за няколко олигарси и представители на т.нар съветски хайлайф, като за образец е даден някогашният притежател на футболния клуб Челси Роман Абрамович. Разкритията, че той е трансферирал активи на децата си преди войната на Путин в Украйна, към този момент бяха направени от английския вестник " Гардиън ".
-->
По-рано през януари изданието се базира на документи от кипърската компания Meritservus и заяви, че малко преди началото на нашествието милиардерът е трансферирал активи на стойност минимум 4 милиарда $ на седем деца. Най-малкото от тях е на 9 години.

Преди войната Абрамович е имал най-малко 10 офшорни тръста в Кипър и Джърси. През февруари той е почнал тяхната метаморфоза. Децата на милиардера са станали акционери в огромни съветски компании и притежатели на скъпи парцели. Процедурата по метаморфоза завършва в деня на началото на войната - 24 февруари 2022 година

FinCen счита, че и останалите олигарси са следвали модел, сходен на този на Роман Абрамович, написа Moscow Times, представен от actualno.com.

В отчет на американската организация от 22 декември 2022 година излиза наяве, че " няколко съветски олигарси трансферират действителната благосъстоятелност върху своите сдружения, тръстове или сметки на своите деца, други членове на фамилията или близки бизнес сътрудници ".

Руските олигарси са закупили артикули или имущество на висока стойност през 2022 година - това включва бижута, творби на изкуството и парцели или недвижими парцели в други страни, още преди нашествието.

" Данните демонстрират евентуални промени в дългогодишните финансови потоци, свързани с олигарси, свързани с парцели и компании в Съединени американски щати - няколко олигарси са трансферирали средства от сметки в Русия към сметки в други страни, в това число в Съединени американски щати, малко преди или към момента на съветското навлизане и са употребявали средствата за разноски, свързани с парцели ", гласи още документът, качен в уеб страницата на организацията.

От март 2022 година насам FinCen разгласява и няколко предизвестия, в които приканва американските финансови институции да бъдат бдителни против опитите за заобикаляне на широкообхватните наказания и други ограничавания, наложени от Съединени американски щати по отношение на непровокираната военна инвазия на Русия в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР