Руски милиардер е задържан във Франция по подозрение в нарушаване

...
Руски милиардер е задържан във Франция по подозрение в нарушаване
Коментари Харесай

Алексей Кузмичев: Санкциониран руски магнат е задържан във Франция

Руски милиардер е арестуван във Франция по съмнение в нарушение на глобите на Европейски Съюз и данъчни измами.

При една от първите акции по рода си във Франция от началото на войната в Украйна, Алексей Кузмичев беше арестуван в Сен Тропе на Френската Ривиера.

Полицията обискира парцели както в Сен Тропе, по този начин и в Париж, които са свързани с магната, съдружник на президента Владимир Путин.

Адвокатите на господин Кузмичев не бяха открити за коментар.

Съосновател на Руският финансов консорциум Alfa Group, той беше арестуван в понеделник по отношение на хипотетично пране на пари, укриване на налози и нарушение на интернационалните наказания, потвърдиха френските финансови прокурори пред организация Ройтерс.

До вторник сутринта не бяха повдигнати обвинявания, само че той към момента беше в ареста, споделиха те.

Десетки служители на реда са взели участие в акциите на дома на 61-годишния париж и вилата му в Сен Тропе, Вар, съгласно френския ежедневник Le Monde.

Не е ясно какви наказания е обвинен в нарушаване на господин Кузмичев, само че следствието се прави от френската работа за битка с корупцията.

Говорителят на Кремъл сподели пред съветските осведомителни организации, че това ще помогне за отбраната на правата му като съветски жител, в случай че желае.

Бизнесменът е в листата на списание Forbes като 389-ият най-богат човек в света със положение от към $6,4 милиарда (£5,25 милиарда).

Европейският съюз му наложи наказания през март 2022 година, малко след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, казвайки: „ (Кузмичев) се счита за един от най-влиятелните хора в Русия. Той има добре открити връзки с съветския президент. “

След това френските управляващи конфискуват две яхти, които той има, La Petite Ourse и La Grande Ourse. Въпреки че производствата против него за яхтите са анулирани, те към момента подлежат на заледяване на активи.

Г-н Кузмичев също беше в борда на основаната в Обединеното кралство капиталова компания LetterOne дружно с други съветски бизнес фигури, само че той подаде оставка през март 2022 година, като сподели, че това е „ вярното нещо “.

Той е един от дребното съветски милиардери, които са останали в Европа след нахлуването в Украйна, и се оповестява, че е отправил апел за унищожаване на глобите на Европейски Съюз против него, като решението би трябвало да бъде взето в средата на ноември.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР