Руски източници и упълномощени служители грубо пропагандират насилственото осиновяване на

...
Руски източници и упълномощени служители грубо пропагандират насилственото осиновяване на
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната твърди, че Русия провежда кампания за обезлюдяване в Украйна

Руски източници и упълномощени чиновници жестоко пропагандират насилственото осиновяване на украински деца от съветски фамилии, твърди основаният в Съединени американски щати мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ИИВ).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8237
Популярни съветски военни блогъри на 9 ноември са почнали да разгласяват документална поредност, която наблюдава какво се случва с няколко украински деца от Донбас, откакто са осиновени от съветски фамилии. В документалната поредност се твърди, че съветски чиновници са евакуирали над 150 000 деца от Донбас единствено през 2020 година Не е ясно по какъв начин тъкмо съветските източници са пресметнали техния брой. По оценки на украински чиновници става дума за сред 6000 и 8000 деца, показва ИИВ.

Освен това ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров твърди, че работи дружно с комисарката по въпросите на децата на Руската федерация Мария Лвова-Белова по прехвърлянето в Чечения на " сложни младежи " от разнообразни съветски райони и от окупираните Донецка и Луганска области, където те ще вземат участие в " превантивна работа " и " военно-патриотично обучение ", написа ИИВ. Лвова-Белова непрестанно се застъпва за депортации и осиновявания на украински деца и самата тя е осиновила дете от Мариупол, показва мозъчния концерн.

Програмите за принудително осиновяване и депортация на деца под прикритието на схеми за почивка и рехабилитация евентуално са в основата на голяма съветска акция за обезлюдяване, която би могла да е в нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид и съставлява по-широкообхватен опит за етническо пречистване, твърди ИИВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР