Руски инфлуенсър и лайфстайл блогър Максим Лютий искал да отгледа

...
Руски инфлуенсър и лайфстайл блогър Максим Лютий искал да отгледа
Коментари Харесай

Руски веган инфлуенсър умори бебето си от глад, хранил го със слънчеви лъчи

Руски инфлуенсър и начин на живот блогър Максим Лютий желал да отгледа детето си, като го оставя да се храни единствено от „ силата на слънцето ". Детото издъхнало от пневмония и безсилие.

 

44-годишният мъж призна в съда в Сочи, че е отговорен за гибелта на едномесечния си наследник Космос. Преди да го направи, инфлуенсърът се опитал да трансферира напълно виновността за гибелта върху партньорката си и майка на детето – 34-годишната Оксана Миронова.

 

Тя към този момент е наказана на две години „ възпитателна работа ". Съдът заключи, че тя също би трябвало да понесе част от отговорността, тъй като не е оказала никаква помощ на бебето.

 

Мъжът упреквал майката, че е страдала от недостиг на желязо вследствие на диетичните си избори, които са предизвикали гибелта на бебето. То тежало единствено 1,5 кг.

 

Максим Лютий, който се показва за веган в интернет и е последовател на суровоядството, неведнъж се опитвал да спре Миронова да кърми бебето. Той желал дребният Космос да гълтам единствено слънчевите лъчи.

 

Той също по този начин неведнъж поливал бебето с леденостудена вода, тъй като вярвал, че това ще го закали, оповестяват английски медии.

Съседите разказват Лютий като коренен маниак на суровата храна и настояват, че е началник на клуб, обвързван с фетиш.

 

Сега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени произведения, пренебрегвайки личните си хранителни условия.

 

Когато Максим и Оксана най-сетне решили да заведат извънредно слабото дете на доктор, към този момент било прекомерно късно. Бебето издъхва на 8 март 2023 година на път за болничното заведение.

 

Според свидетелски показания, Люти желал да опитва с дребното дете с концепцията да го трансформира в актуален Супермен.

„ Той искаше да храни детето единствено със слънчева сила, а по-късно да го показа на другите и да покаже, че този тип хранене е вероятен ", споделя очевидец в съда.

 

Люти, който е в ареста повече от година, е застрашен от присъда до осем години затвор и санкция за съзнателно причиняване на тежка телесна щета.

 

Майката на Миронова също го упреква в ръководство на фракция.

„ Бях срещу щерка ми да е в тази фракция. Предчувствах всичко и ѝ споделях, че Максим е вманиачен, само че тя не ме послуша ", разяснява дамата.

 

„ Всеки път тя ставаше все по-студена към мен. Беше негова робиня ", показва още майката на Оксана, представена от bTV.

 

„ Тя доста пъти искаше да го напусне, само че той я възпираше. Оксана скрито се опитваше да кърми бебето, само че доста се опасяваше от Максим ", разясняват близки до двойката.

 

Лютий изродил сина си в дома им, откакто отказал да пусне приятелката си да роди в болница.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР