Руски генерал заяви, че е освободен от поста си заради

...
Руски генерал заяви, че е освободен от поста си заради
Коментари Харесай

Освободиха руски генерал заради „забит в гърба нож“

Руски военачалник съобщи, че е освободен от поста си поради рецензии към висшето военно управление на Русия, свързани с тежкото състояние на фронта в Украйна, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Става дума за генерал-майор Иван Попов, който до наскоро е командвал съветската 58-а общовойскова войска.

В гласово известие, оповестено от съветския народен представител Андрей Гурульов, Попов споделя, че на съветските бойци в Украйна им е бил забит нож в гърба поради неуспехите на висшето военно управление.

Понастоящем няма коментар по въпроса от съветското министерство на защитата. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да се увери в достоверността на гласовото известие. Агенцията отбелязва също, че Гурульов е твърдолинеен народен представител и някогашен пълководец от армията, който постоянно се появява по съветските държавни малките екрани.

„ Имаше тежка обстановка с висшето управление, в която трябваше или да мълчиш и да си страхливец, или да назовеш нещата с имената им “, споделя Попов в гласовото известие.

„ Заради вас, поради моите паднали бойни приятели нямах право да неистина и описах за всички съществуващи проблеми “, споделя още Попов.

Ройтерс разяснява, че Попов е повдигнал въпроса за броя на убитите от украинската артилерия съветски бойци, за неналичието на подобаващи системи за контрабатарейна битка и за незадоволителните разследващи данни за съперника.

„ Висшите ръководители явно усетиха, че от мен идва някаква опасност и бързо, единствено за ден, издействаха заповед от министъра на защитата и се освободиха от мен “, споделя Попов.

„ Украинската войска не може да направи пробив през позициите ни на фронта, само че нашето висше управление ни удря в тила, безжалостно обезглавявайки армията в най-трудния и под напрежение миг “, споделя още той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР