Руски генерал, който беше освободен от длъжността главнокомандващ на Кремъл

...
Руски генерал, който беше освободен от длъжността главнокомандващ на Кремъл
Коментари Харесай

Откриха мъртъв руски генерал, известен като Касапинът от Сирия

Руски военачалник, който беше освободен от длъжността главнокомандващ на Кремъл в Украйна след тежки загуби на фронта, умря в Москва. Съобщава се, че той се е разболял.

Генерал-полковник Генадий Жидко, някогашен заместник-министър на защитата, командваше съветските сили в Украйна в продължение на няколко месеца от предишния май. Той беше отхвърлен от поста си, откакто армията на президента Путин беше принудена да извърши поредност от унизителни отстъпления в североизточната област Харков на Украйна през октомври.

Михаил Дегтярьов, предан на Кремъл губернатор на Далечния източен Хабаровски завършек на Русия, сподели, че 57-годишният Жидко е умрял след " дълготрайно боледуване ". Той не даде детайлности, което провокира спекулации в обществените мрежи, че може да е бил токсичен.

 
Той е седмият съветски военачалник, умрял от началото на войната в Украйна, съгласно Mediazona, съветски опозиционен уеб страница, който наблюдава смъртните случаи на военни. Кремъл не е коментирал гибелта му.

Жидко, някогашен заместник-министър на защитата, който получи ордена Герой на Русия от Кремъл през 2017 година,е ръководел съветските сили в Сирия, където репутацията му на грубост му завоюва прозвището " Касапинът ". Миналата година той беше глобен от Англия, Европейския съюз и Съединените щати за ролята си в съветската инвазия в Украйна.

Жидко беше сменен в Украйна от военачалник Сергей Суровикин, съветският пълководец, който има връзки с групата наемници " Вагнер ". Суровикин не е виждан на обществено място, откогато " Вагнер " провежда въоръжен протест през юни. Смята се, че е задържан.

Руски провоенен канал в Telegram разказа Жидко като " същински родолюбец " и сподели, че той е взел участие в нахлуването в Украйна, макар че е бил диагностициран с неизлечима болест. " Той искаше да способства за успеха ", написа каналът " Военкор Котьонок ". Освен това се споделя, че той е бил заменен от Кремъл в Украйна, тъй като е бил болен, а не поради загубите на Русия, написа Днес.бг.

" Един пълководец е липсващ, а един е умрял. Останалите ще ги следим ", написа в обществените мрежи съветският опозиционен публицист Дмитрий Колезев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР