Руски десантно-щурмови полк прекрати съществуването си, след като беше разгромен

...
Руски десантно-щурмови полк прекрати съществуването си, след като беше разгромен
Коментари Харесай

Окупаторите бягат, ВСУ разгромиха руски десантно-щурмови полк в Харковска област

Руски десантно-щурмови полк приключи съществуването си, откакто беше победен от украинските сили в Харковска област, заяви Укринформ с позоваване на украинското военно разузнаване. Заради контранастъплението на Силите за защита на Украйна съветските военни са принудени да бягат, в това число с откраднати от локалните поданици колела.

Уточнява се, че 237-и гвардейски десантно-штурмови полк на Руската федерация е прекратил съществуването си заради гибелта или раняването на всичките му военнослужещи. Значителна част от оживелите са в доста тежко положение.

Отбелязва се, че на няколко посоки съветските войски търсят метод да се изтеглят безвредно от бойното поле и да избегнат попадане в обграждане.

От разузнаването допълват, че руснаците от 202-и обособен мотострелкови полк, намиращ се в Харковска област, са напуснали позициите си и са се изтеглили в прилежаща гориста околност. Те са останали без командири и без връзка. Войниците звънят на свои близки и ги молят да се извърнат към съветското военно министерство и Червения кръст, с цел да бъдат изведени от Украйна.   

" Окупаторите се опитваха да окажат опозиция на Харковското направление, като обстрелваха позициите на ВСУ с танкове и тежка огнехвъргачка „ Солнцепек “. Впрочем, понесоха съществени загуби, оставиха позициите си и се изтеглиха на дребни групи. " — прецизират от военното разузнаване.

Посочва се също, че окупаторите се оплакват, че са изложени на мощно украинско нахлуване, не са добре снабдени с муниции и техника, липсва логистика и отстъпват дезорганизирано. Бягайки, някои употребяват откраднати от локалното население колела и моторолери, доста вървят пешком.

Същевременно на Днепропетровското направление врагът се е опитал да удържи позициите си, само че недоволството измежду бойците пораства. Повечето „ новобранци “ в изпратеното подкрепление са на възраст 55-60 години.

За да удържат съветските военни позициите в Херсонска област, от съветска територия за изпратени " свежи " бойци, които обаче отхвърлят да вземат участие в настъпателни бойни дейности.

По-рано беше обявено, че ВСУ са навлезли на близо 50 км в дълбочина на съветската защита с поддръжката на локалното население.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР