Руски астрономи установиха, че пикът на новия 25-ти цикъл на

...
Руски астрономи установиха, че пикът на новия 25-ти цикъл на
Коментари Харесай

Кога ще бъде новият слънчев максимум

Руски астрономи откриха, че пикът на новия 25-ти цикъл на слънчевата интензивност ще бъде през 2022-2023 година

Експерти от датската капиталова банка Саксо банк сигнализират за опасност за международната стопанска система поради мощна слънчева стихия през 2019 година, която е обвързвана с началото са 25-ия цикъл на слънчева интензивност.

" Що се касае до началото на слънчевия цикъл, той може да стартира през 2019 година, само че това по-скоро ще се случи през 2020 година Това обаче ще е единствено началото му, а огромни геомагнитни разстройства, провокирани от слънчева интензивност, тогава не се чакат. Максимумът на слънчевия цикъл, когато са вероятни мощни експлоадирания, ще е през 2022 година - 2023 година ", сподели Юрий Наговицин, основният теоретичен помощник от Пулковската обсерватория.

Той споделя, че не е елементарно да се предвижда каква ще бъде мощността на слънчевите експлоадирания, които може да чакаме след три-четири години. Независимо от това шансът за многомилиардни загуби и световни катаклизми е съвсем нулев.

Периодичността на слънчевата интензивност е открита през 19-и век. Продължителността на циклите се счита за 11-годишна. Те съставляват натоварен растеж на слънчевата интензивност през първите три-четири години.

След това за седем години тя последователно понижава. Цикли обаче не се подчиняват на строга поредност и тяхната дълготрайност може да варира от 7 до 17 години. /sinoptik.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР