Руската златодобивна компания Петропавловск (Petropavlovsk Plc) съобщи в сряда, че

...
Руската златодобивна компания Петропавловск (Petropavlovsk Plc) съобщи в сряда, че
Коментари Харесай

"Газпромбанк" иска незабавно погасяване на дългове от златодобивната компания "Петропавловск"



Руската златодобивна компания " Петропавловск " (Petropavlovsk Plc) заяви в сряда, че главният ѝ заемодател " Газпромбанк " (Gazprombank) е изпратил уведомление с искане за неотложно погашение на към 201 милиона $, дължими по срочен заем от засегнатата от западните наказания огромен съветска банка, съобщи Ройтерс.

Минно-добивната компания " Петропавловск " също по този начин сподели, че е получила уведомление от " Газпромбанк " да върне до 26 април към 87,1 милиона $, дължими по револвиращите кредитни линии от съветски подразделения на компанията.



" Петропавловск " разгласи, че разисква последствията от известията на " Газпромбанк " - банковата институция, която към този момент беше глобена от Обединеното кралство през предишния месец поради нашествието на Русия в Украйна.

Златодобивният колос има обилни търговски и финансови взаимоотношения с " Газпромбанк ", която също по този начин работи като разпределител на цялото произвеждане на злато на съветската минно-добивна формация, само че сега на компанията е неразрешено да заплаща на своя заемодател заради западните наказания.

Изпитващата усложнения миньорска компания сподели, че също по този начин е получила уведомление и от UMMC-INVEST - част от Ural Mining and Metallurgical Company (една от най-големите съветски компании за рандеман на мед, цинк, злато, сребро и други потребни изкопаеми), съгласно което уведомление " Газпромбанк " е трансферирала всичките си права по срочния заем на UMMC, която е агент-приемник според контракта за заем.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР