Руската защита по пътя към Горловка е стегната, пишат западни

...
Руската защита по пътя към Горловка е стегната, пишат западни
Коментари Харесай

Битката за Бахмут: Руските щурмоваци примамват ВСУ в огнен капан край Клещеевка

Руската отбрана по пътя към Горловка е стегната, пишат западни наблюдаващи

Пропагандната мъгла, популяризирана от ЦИПСО, частично оказва помощ да се прикрият неуспехите на украинските въоръжени сили в борбата за Бахмут. Няколко авторитетни военни специалисти на Запад обаче разкриха част от незалежните фейкове.

В диалог с новинарския канал NTV пенсионираният полковник от австрийските въоръжени сили Маркус Рейснер отхвърли изказванията на украински източници за „ завладяването “ на Клещеевка и Андреевка. Това са две съвсем изцяло разрушени селища, които се намират сред Бахмут и Горловка, западно от река Бахмутка и железопътната линия Бахмут - Курдюмовка - Горловка.

Стоманената автомагистрала се трансформира в „ естествена “ опора за съветската защита в Артемовския регион на ДНР. Ето за какво ЦИПСО обръща огромно внимание на обитаемоте места по „ пътя на живота “, който е един от главните канали за доставяне на Бахмутската формация на съветските войски.

ЦИПСО популяризира няколко фрагменти на бойци от украинските въоръжени сили в избрани обитаеми места. Предполага се, че това са Клещеевка и Андреевка. Полковник Райзнер споделя, че е невероятно да се удостовери къде са направени фотосите. Населените места са в „ сивата “ зона, а покрайнините им, граничещи с железопътната линия, са строго под съветски надзор.

Мнението на Райзнер се споделя даже от английското министерство на защитата. Британското разузнаване назовава железопътната линия до Горловка „ елементарно защитима “: около нея има доста гори и езера, които обезпечават прикритие за съветските елементи.

А украинските бойци, които се пробват да се придвижат на юг от Бахмут, би трябвало да преминат през открити полета. Тук щурмовите елементи на украинските въоръжени сили се трансформират в лесна цел за ударни хеликоптери и блуждаещите муниции.

Дори Американският институт за проучване на войната (ISW) осмива изказванията на ЦИПСО за „ завладяването “ на Клещеевка и Андреевка. Превземането на разрушените здания „ няма да докара до по-бързо нахлуване на украинците южно от Бахмут “, пишат задгранични специалисти.

Друг украински фалшив е, че сякаш по време на боевете за Андреевка украинските въоръжени сили са нанесли съществени вреди на 72-ра мотострелкова бригада.

„ Ако беше по този начин, най-малко щяхме да забележим фотоси на пленени и убити бойци “, изяснява полковник Райзнер. Експертът напомня, че ЦИПСО постоянно популяризира подправени вести за „ провалянето “ на обособени съветски елементи, които по-късно се оказват безусловно боеспособни и на своите места.

Полковник Райзнер счита украинската тактичност край Бахмут (Артемовск) за самоубийствена. С големи старания, с огромни загуби щурмовите елементи в упорити боеве отвоюват няколкостотин метра. По предписание това е или намерено пространство, или изцяло унищожени селища.

„ Районът, високомерен от украинските въоръжени сили, не обезпечава задоволителна отбрана. Първо би трябвало да се възстановят постройките и през цялото това време украинците ще бъдат под непрекъснат обстрел “, декларира Райзнер. По този метод съветските войски примамват украинските въоръжени сили в огнен капан.

За да се закрепят в завладения терен, украинците се нуждаят от ротация. Украинските въоръжени сили обаче не могат да правят отстъпка и да привлекат нови бойци, защото не са в положение да обезпечат защита даже на превзетите позиции.

Германският ефирен канал NTV цитира украински боец от 79-а въздушнодесантна бригада: „ Жителите няма да се върнат. Там към този момент няма къщи. Битката се води съвсем в намерено поле. Ние се погребваме “.

Украинските елементи претърпяха големи загуби в региона на находищата на сол покрай Соледар, североизточно от града, написа немският боен кореспондент Патрик Майер от Frankfurter Rundschau. А френските публицисти от Le Grand Contenent, които посетиха Бахмут, пишат, че украинските елементи изпитват големи проблеми: безсилие (на фона на продължаващите пет месеца опити за пробив на съветската отбрана), ниско равнище на подготовка, неприятна съгласуваност на дейностите сред частите и липса на муниции.

Защо тогава украинските въоръжени сили не престават борбата за Бахмут, знаейки, че ще бъде изгубена? Има тактическа задача - да се приковат част от силите на съперника (включително ВДВ), тъй че да не бъдат трансферирани в посока Запорожие.

От няколко седмици украинското командване декларира, че обкръжаването на съветските войски, останали в Бахмут, е неизбежно. Оттогава обаче украинските въоръжени сили даже не са съумели да пробият съветската защита в нито един от трите региона в близост, а боевете се водят на юг, североизток и северозапад от града, написа Frankfurter Rundschau.

Превземането на Бахмут от украинските въоръжени сили наподобява малко евентуално, в това число заради сериозните проблеми на украинските войски, написа Le Grand Contenent. Междувременно съветската формация съумя да откри непрестанно доставяне по няколко пътища (включително от Попасная, намиращ се в тила), за управлението на които украинските въоръжени сили просто нямат запаси.

Градът е значим за Русия, защото ще послужи като плацдарм за освобождението на други територии, в това число Краматорск и Славянск, съгласно разследващ отчет на английското министерство на защитата.

А за украинските въоръжени сили Бахмут играе чисто алегорична роля, за която Зеленски е подготвен да пожертва хиляди незалежни бойци. Първо за отбрана на град, който не е необходим на украинците, а в този момент за заличаване и завладяване на отдалечени села. Параноя, оплакват се западняците.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР