Руската ваксина срещу коронавирус е готова, заяви заместник-министърът на отбраната

...
Руската ваксина срещу коронавирус е готова, заяви заместник-министърът на отбраната
Коментари Харесай

Руснаците изкараха своята ваксина срещу COVID-19

Руската ваксина против ковид е подготвена, съобщи заместник-министърът на защитата на Русия Руслан Цаликов. Първата имунизация за Русия против вируса е основана от военни експерти и учени от Националния проучвателен институт по епидемиология и микробиология „ Гамалея “.

Цаликов заяви, че окончателните оценки на резултатите от тестванията на учените към този момент са направени, че всички доброволни получатели на новата ваксина са развили имунен отговор към ковид и че се усещат добре.

" Мога да кажа, че първата ваксина против ковид е подготвена ", сподели Цаликов пред в. " Аргументи и обстоятелства ".

През юни министерството издава позволение за клинични проби на течни и замразени ваксини, създадени в „ Гамалея “ взаимно с изследователския институт №48 на съветското министерство на защитата. Течната ваксина се тества на 43 доброволци в Главна военна болница „ Бурденко “, а замразената ваксина се тества в Медицински университет „ Сеченов “, също на 43 доброволци.

Потвърдените инфектирани с ковид в Русия за миналите 24 часа са 5842. Бройката е под 6000 второ следващо денонощие. Регистрираните инфектирани в Русия от началото на пандемията са 783 328. Страната е на четвърто място в света по този индикатор. Общо 562 384 инфектирани към този момент са изписани от болница.

За последните 24 часа в Русия са умряли 153 души с коронавирусна зараза. Смъртните случаи в страната са общо 12 580.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР