Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) взе решението с 12 гласа

...
Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) взе решението с 12 гласа
Коментари Харесай

Руската ЦИК не допусна Навални до изборите за президент

Руската Централна изборна комисия (ЦИК) взе решението с 12 гласа "за " при един "въздържал се ".

Вчера инициативни групи предложиха Навални за присъединяване в президентските избори на 18 март като самостоятелен претендент.

Председателят на съветската ЦИК Ела Памфилова през днешния ден посочи, че няма никакви забележки към процедурата, само че акцентира, че опозиционерът няма право да се кандидатира, защото е наказан за тежко закононарушение, съобщи ТАСС.

Памфилова разкритикува Навални, че на процедура е подвел своите последователи.
Самият опозиционер разгласи, че ще апелира решението да не бъде позволен до присъединяване в изборите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Навални прикани за протест на президентския избор, в случай че жалбата му не бъде почетена.

„ Ние разгласяваме стачка на гласоподавателите и ще желаяме от всички да бойкотират тези избори, няма да признаем резултата от тези избори ", съобщи Навални пред публицисти, откакто ЦИК отхвърли с единомислещо решение кандидатурата му.

41-годишният съветски опозиционен водач има условна присъда за корист с държавни средства, която дефинира като политически стимулирана, напомня Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че с цел да бъде позволен Навални до присъединяване в изборите, или би трябвало присъдата му да бъде анулирана, или той би трябвало да получи особено позволение.

Опозиционният водач бе арестуван три пъти тази година за неразрешени митинги, показва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин се кандидатира като самостоятелен претендент и се чака да бъде избран отново безпроблемно за още един шестгодишен мандат на поста. Той се радва на рейтинг от над 80 % в изследванията на публичното мнение.

Асошиейтед прес дефинира Навални като най-сериозния конкурент на Путин през цялото му ръководство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР