Руската църква отвори врати тази сутрин в 9:35 ч. Имаме всички

...
Руската църква отвори врати тази сутрин в 9:35 ч.
Имаме всички
Коментари Харесай

След 50 дни под ключ: Руската църква в София отново отвори врати

Руската черква отвори порти тази заран в 9:35 ч.

" Имаме всички документи и те са надлежни. Имаме нотариален акт, всичко имаме - всички документи през цялото време на основаването на тази черква ", съобщи посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и удостовери, че в неделя ще се организира литургия.

Пред църквата дойде и украинска кола. Посланик Митрофанова обаче акцентира, че това е колата на съветския отец Владимир Тишчук.

Новият предстоятел, назначен от съветския патриарх – протойерей Владимир Тишчук би трябвало да отслужи първия молебен откакто храмът беше затворен на 21 септември. Дотук се стигна, откакто предстоятелят ѝ архимандрит Васиан Змеев и още двама чиновници на храма бяха експулсирани от България, поради съмнения в шпионаж. Няколко дни по-късно патриарх Неофит, назначи български свещеници, които да поемат обгрижването на храма. Но поради несъгласието за собствеността църквата остана затворена.

В четвъртък представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че преглежда разногласието за собствеността и изказванието, че храмът принадлежи на българската страна като открита демонстрация на неприязън и жестоко нарушаване на отговорностите на София по Договора за другарски връзки и съдействие сред двете страни от 1992 година Захарова предизвести, че ще бъде търсена отговорност от българските управляващи за противозаконните дейности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР