Руската състезателка по бързо пързялане с кънки Олга Граф отхвърли

...
Руската състезателка по бързо пързялане с кънки Олга Граф отхвърли
Коментари Харесай

Олга Граф отказа поканата на МОК за участие в Пьончан

Руската състезателка по бързо пързялане с кънки Олга Граф отхвърли поканата на Международния олимпийски комитет и отхвърли да взе участие на Зимните Игри в Пьончан през идващия месец.

Граф, която е двойна бронзова медалистка от Сочи 2014, се надяваше на нов олимпийски орден от отборното гонене, само че не счита, че това е допустимо, откакто част от водещите съветски кънкобегачи не получиха позволение да се състезават в Република Корея.

Тя беше една от 169-е спортисти от Русия, които получиха право да вземат участие в Пьончан 2018.

" Възлагах огромни очаквания след сполучливото ми показване на Олимпийските игри в Сочи и през целия 4-годишен цикъл се готвих с оптимално себеотдаване, с цел да се показва почтено на идната Олимпиада в Пьончан. Целенасочено упражнявах за отборната конкуренция, в която се надявах да оказа помощ на Русия за спечелването на орден ", разяснява Граф.

" Като спортистка и жител се отнесох извънредно отрицателно към решението на МОК за допускането на Русия на Олимпийските игра единствено под безпристрастен байрак, само че все пак бях подготвена да пазя достойнството на страната даже при тези дискриминационни и унизителни условия. В края на януари, обаче, стана ясно, че огромна част от нашия народен тим по бързо пързаляне с кънки не е позволен до присъединяване на Олимпиадата, което значи, че всичките ми очаквания за битка за място на олимпийския подиум завършват, тъй като спортът се трансформира в разменна монета в грозните политически игри ", добави тя.

" Доволна съм, че МОК ме признава за чист състезател, каквато постоянно съм била, само че ми е тъжно, че повече от половината от нашия тим не получи позволение да се състезава на Олимпиадата. Аз не се колебая в чистотата на моите съотборници, включително на моите сътрудници в отборната конкуренция. Русия не може да взе участие в отборното гонене, а откакто сме лишени от тази опция, аз отхвърлям поканата на МОК за предходната Олимпиада в Пьончан ", сподели още Граф, международна вицешампионка в многобоя от Хееренвеен 2014.

34-годишната кънкобегачка, която взе бронзови оценки в Сочи на 3000 метра и в отборното гонене, не има намерение да приключва кариерата си, като ще продължи да се готви за идващите огромни надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР