Руската рубла се увеличи до най-високите си нива от повече

...
Руската рубла се увеличи до най-високите си нива от повече
Коментари Харесай

Рублата е най-добре представящата се валута в света

Руската рубла се усили до най-високите си равнища от повече от седем години, достигайки малко над 50 рубли за 1 $ - за първи път от май 2015 година , оповестява " Ройтерс ".

От началото на годината рублата се трансформира в най-добре представящата се валута в света. Тя нарастна в резултат на ограничаващите ограничения на Москва, подхванати за предотвратяване на финансовата система на страната от западните наказания, наложени поради нашествието й в Украйна.

Други фактори за високата стойност на валутата са постъпленията от експорт на артикули, внезапният спад на вноса и идните данъчни заплащания в рубли от експортно насочени съветски компании.

Към 7.24 часа по Гринуич рублата се увеличи с над 3% по отношение на $ до 50,01 рубли за $. Спрямо еврото рублата се усили с 3% до 52,89 рубли за евро, което е първо повишаване над равнището от 53 рубли за евро, регистрирано последно през април 2015 година
 Moody's: Русия изпадна в дефолт
Moody`s: Русия изпадна в дефолт

Още през вчерашния ден беше обявено, че това следва

Капиталовият надзор разреши на валутата и да отхвърли това, което Белият дом и рейтинговата организация Moody`s обявиха в понеделник, че е от повече от век насам на нейните интернационалните облигации.

Кремъл, който разполага с твърда валута от приходите от нефт и газ, за ​​да извърши плануваните заплащания по дълга, обаче отхвърли това изказване, наричайки го изкуствено и основано от западните наказания.

Силната рубла попречва приходите в страната от продажбата на артикули в чужбина против долари и евро. По-рано вицепремиерът Андрей Белоусов съобщи, че за промишлеността ще бъде по-добре, в случай че рублата спадне до 70-80 рубли за $.

На този декор финансовия министър Антон Силуанов означи, че единственият метод да се влияе върху курса на рублата, е Централната банка или финансовото министерство да възобновят валутните си интервенции.

" Блумбърг ": Русия е пред дефолт

Гратисният интервал за към 100 милиона $ пропуснати заплащания изтича

Миналия месец Министерството на финансите на Съединени американски щати приключи способността на Русия да изплаща своите милиарди дълг на интернационалните вложители посредством американски банки . В отговор съветското финансово министерство съобщи, че ще изплати деноминирани в долари задължения в рубли и ще предложи " опция за следващо конвертиране ".

Русия дължи към 40 милиарда $ в задгранични облигации, към половината от тях за чужденци. Преди началото на войната Русия имаше към 640 милиарда $ в задгранична валута и златни запаси, огромна част от които се държаха в чужбина и в този момент са замразени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР