Руската рубла поскъпна в днешната търговия до най-високото си ниво

...
Руската рубла поскъпна в днешната търговия до най-високото си ниво
Коментари Харесай

Руската рубла достигна четиримесечен връх спрямо долара

Руската рубла нарастна в днешната търговия до най-високото си равнище по отношение на $ от началото на юли, подсилен от високите лихвени проценти и задължението на експортьорите да продават по-голямата част от непознатата си валута, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В обедната търговия рублата се повиши с 1,9 на 100 до 88,92 рубли за $, а малко по-рано даже удари 88,78, най-силната й позиция от 4 юли. Поскъпването по отношение на еврото беше от 1,6 на 100 до 96,60 рубли, а по отношение на юана от 1,7 на 100 до 12,26 рубли.

Рублата ускори позициите си от средата на октомври, откакто със специфичен декрет президентът Владимир Путин задължи експортьорите да продават непознатата си валута на вътрешния пазар. За положителните й позиции оказа помощ и повишението на главната рента до 15 на 100.

Според анализатори от " Алфа банк " обаче повишаването на рублата няма да продължи дълги и тя може още веднъж да се върне на равнища от към 100 за $ и даже да ги премине. Според тях обезценката на $ сега оказва помощ на рублата, само че процесът не е изключено скоро да обърне посоката си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР