Руската провокация срещу България във връзка с експлозията на Керченския

...
Руската провокация срещу България във връзка с експлозията на Керченския
Коментари Харесай

Не проверявайте руските твърдения, а поискайте консултации в НАТО

Руската провокация против България по отношение на детонацията на Керченския мост продължава и, както написа Александър Блок, стана " безпощадно ясно ", че тя има за цел да дискредитира страната ни с последствията, които това би имало на фона на войната в Украйна.

Вместо да тичат да " ревизират " изказванията на Русия, която ни е оповестила за вражеска страна, българските управляващи би трябвало да потърсят взаимност в НАТО, базирайки се на текст в контракта ѝ, който засяга тъкмо такива обстановки.

България се нуждае от помощ на  разследващо равнище, тъй като явно Русия я е набелязала като едва звено в алианса.

След като българското държавно управление, без никой да го е карал, през вчерашния ден в детайли и обществено се регистрира какво е открило по обвиняванията на шефа на съветския следствен комитет Александър Бастрикин (апропо - ), през днешния ден съветската Федерална работа за сигурност (бивш КГБ) посредством пропагандната организация РИА Новости популяризира своята подробна версия откъде и накъде, в това число и през България се е движил товарът на взривения на моста камион. 

Няма експлицитни обвинявания, а единствено задоволително груба клевета, че украинската " бомба " е предходна през НАТО, с цел да стигне на 8 октомври т.г. до задачата си - Путиновия 19-километров мост за 3 милиарда долара между континентална Русия и окупирания от нея през 2014 година Крим. Това е обществено маркиране на зложелател, направил неприятелски акт против гражданска съветска (според тях) инфраструктура. Как да бъде третирана такава страна във военно време?

ФСБ твърди, че експлозивът, завит в 22 тона полиетиленово фолио, е бил изпратен от Одеса до Русе, откъдето се е отправил към Грузия и Русия. Това са изказвания, които надали могат да бъдат обективно и без значение тествани в настоящите условия. Най-погрешно  би било страната ни да стартира още веднъж да им дава отговор, т.е. да дава мотиви съветската военновременна пропагандна теза да бъде доразвивана.

Вместо да постъпва както до момента, българското държавно управление би трябвало да изиска съвещания по от договора на НАТО. Той разрешава на всяка страна членка да изиска съвещания със съдружниците, когато сметне, че съществува опасност за националната ѝ сигурност.

Така мисли и някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов, за който историята с камиона е опит България да бъде забъркана. 

" Ако Русия е решила да ни " натопи ", не се колебая, че ГРУ може да е провело нещо на територията на България без присъединяване на българската страна ", сподели Шаламанов в диалог с Клуб Z през днешния ден. " Нямам подозрение, че става въпрос за разследваща интервенция за дискредитиране на България и на Европейския съюз. Именно по тази причина България би трябвало да желае съвещания и то тъкмо в НАТО ".

Шаламанов посочи, че консултациите би трябвало да бъдат търсени предвид на евентуалните рискове, произлизащи от замесването на България и предвид на последващи провокации от съветска страна, които не могат да бъдат изключени.

Казусът с Керченския мост не е единствената причина, на която може да се позове страната ни. Имаме задоволително пресни образци на враждебно отношение от страна на Русия като едностранното спиране на доставките на природен газ в нарушаване на контракта за тях и серията разкрити съветски шпиони под дипломатическо прикритие в България.

Страната ни няма причина да се оправдава за детонацията на Керченският мост и тъй като за Москва той може да бъде гражданска инфраструктура, само че отвън паралелния свят на Кремъл е противозаконно оборудване, свързващо Русия с окупирана от нея територия в нарушаване на интернационалното право. Затова Украйна го е оповестила за законна военна цел и е приет за такава и от съдружниците в НАТО. Да се приказва за " тероризъм " в тази ситуация е неуместно.  

Българските управляващи, доколкото ги има, би трябвало да се съсредоточат върху правата и отговорностите на страната ни като съюзничка в НАТО, а не над алтернативата да поканят или не съветската посланичка Елеонора Митрофанова на учредителната сесия на 48-то Народно заседание.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР