Руската провоенна общност създава пространство за критика на диктатора Владимир

...
Руската провоенна общност създава пространство за критика на диктатора Владимир
Коментари Харесай

ISW: Готвачът на Путин критикува, а Кремъл е слаб

Руската провоенна общественост основава пространство за рецензия на диктатора Владимир Путин без боязън от наказване.

Това разяснява в дневния си бюлетин за Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

" В Русия се открива нов бранш, в който избрани фигури могат да подлагат на критика Путин и висшите етажи на властта без забележими ответни ограничения ", споделят анализаторите.

В отчета на ISW се показва образецът с военния нарушител Игор Гиркин, който внезапно загатва, че поддържа отстраняването на шефа на Кремъл от служба.

От своя страна Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", все по-остро подлага на критика заповедите на съветското министерство на защитата, както и висшите чиновници, които, по думите му, " би трябвало да се развиват, а не да подчиняват всички на своите нелепи правила, правила и прищявки ".
 Русия - дребният Съюз на съветските социалистически републики на Путин, само че всемогъществото на Кремъл над съветските райони избледнява
Русия - дребният Съюз на съветските социалистически републики на Путин, само че всемогъществото на Кремъл над съветските райони избледнява

Фондация Карнеги: Как 2022 година промени районната политика в Русия

" Изявлението на Пригожин е последното от няколкото, които целят да подкопаят доверието в Министерството на защитата и да разпространяват Пригожин като лице на съветската " специфична военна интервенция, показват специалистите.

Освен това Готвачът на Путин непосредствено " нападна " Кремъл, като назовава работещите там " предатели, които желаят Русия да загуби войната ".

" Путин реши да не цензурира тези изказвания за нескончаем интервал от време ", заключава Институтът за проучване на войната.

Речта на съветския президент Владимир Путин, произнесена в чест на прекратяването на обсадата на Ленинград от руските войски, сподели, че той към момента не е сигурен в способността си да оформи доста съветското осведомително пространство . Путин употребява речта си от 18 януари, с цел да повтори общоприетата и дългогодишна изразителност на Кремъл, която погрешно твърди, че Русия е почнала нашествието в Украйна, с цел да отбрани жителите на Донбас от неонацистите, които, съгласно Кремъл, са поели контрола над украинското държавно управление през 2014 година

Путин не се възползва от публичността на събитието, с цел да направи каквито и да било изказвания по отношение на войната в Украйна, като да вземем за пример нова мобилизационна вълна или публично оповестяване на война, за което говореха някои съветски военни блогъри. Путин се отхвърли да употребява няколко високопоставени обществени обръщения, в това число годишната си новогодишна тирада и анулираното си годишно послание към Събранието на Руската федерация, с цел да направи някакви забележителни нови изказвания по отношение на войната.

Речта на Путин евентуално е част от по-мащабни и относително нови осведомителни старания за заплитане на " специфичната военна интервенция " в по-големия съветски народен мит за Великата отечествена война (Втората международна война), с цел да се усили съветската поддръжка за продължителна война и продължаваща готовност. Речта на Путин беше алегорично значима за съветската вътрешна публика.
 Столтенберг предизвестява да не се разрешава на Путин да завоюва войната Обновена
Столтенберг предизвестява да не се разрешава на Путин да завоюва войната

Опасно е да се подценява Русия, само че е незабавно да се реагира стремително и да се дадат танкове, Противовъздушна отбрана и други оръжия на Украйна

Путин обича да употребява алегорични дати и исторически аналогии, с цел да се обръща към съветския народ, и произнесе тази тирада в Санкт Петербург, с цел да означи 80-годишнината от пробива на руските войски на нацистката блокада на Ленинград.

Путин съобщи, че руските сили са победили " геноцида на нацистка Германия над Ленинград " и направи съпоставяне с това по какъв начин модерна Русия се бори с " украинските неонацисти " в Донбас - където Путин преди този момент упрекна Украйна, че организира геноцид, с цел да оправдае нашествието си през 2022 година

Руският външен министър Сергей Лавров добави тези старания за увеличение на съветската поддръжка за продължителна война, като категорично съобщи, че Украйна и Западът преследват геноцид над съветския народ. Лавров упрекна Запада, че събира коалиция от европейски страни, с цел да употребява Украйна като марионетка във война, която има за цел да реши " съветския въпрос " по същия метод, по който Адолф Хитлер се е стремял към " дефинитивно решение " за премахване на еврейското население в Европа.

Приравняването на Запада с нацистка Германия и на поддръжката за Украйна с напъните за избиване на съветския народ от страна на Лавров е неуместно и съвсем несъмнено е ориентирано към вътрешната съветска публика. Украйна в никакъв случай не е заплашвала да нахлуе или да завземе територия отвън интернационално приетите граници от 1991 година Нито НАТО като алианс, нито някоя обособена страна членка е заплашвала да нахлуе в Русия, камо ли да преследва цел унищожаването на руснаците като народ. Целта на възмутителното и неуместно съпоставяне на Лавров доста евентуално е била да добави реториката на Путин и други съветски старания да убеди съветския народ , че Украйна и нейните западни поддръжници съставляват действителна и непосредствена опасност за съветската територия и за съветския народ в домовете му.

Руските държавни управления, частната военна компания " Вагнер " и съветската войска от месеци копаят окопи и основават милиции в граничещите с Украйна региони , сякаш с цел да се защитят от несъществуващата опасност от украинско настъпление.

Путин и Лавров не престават да отхвърлят украинския суверенитет и изрично отхвърлят директните договаряния с Украйна. В речта си Путин акцентира, че Русия се бори, с цел да отбрани хората, които живеят в нейните " исторически територии " в Украйна - продължение на кремълската изразителност, която отхвърля украинския суверенитет и се стреми да оправдае максималистичните цели на Путин за придобиване на територии в Украйна.
 Руската стопанска система е по-добре от предстоящото, удовлетворен Путин
Руската стопанска система е по-добре от предстоящото, удовлетворен Путин

Тя обаче евентуално се е свила с 2,5% през 2022 година

Путин продължава да поставя старания за възкръсване на съветската отбранителна индустриална база , с цел да поддържа продължителната война в Украйна. На 18 януари Путин посети служащите в държавния цех " Обухов " - част от съветската държавна отбранително-промишлена компания " Алмаз-Антей ".

Путин съобщи, че сега съветската отбранителна индустрия може да създава повече, в сравнение с е произвеждала преди в неизяснен интервал от време, и съобщи, че Русия ще доближи равнището на отбранително-промишленото произвеждане, от което се нуждае. Путин призна, че служащите в завода  " Обухов " работят на три смени дневно , и повтори, че служащите от отбранителната индустрия са освободени от готовност, евентуално тъй като Путин би трябвало да резервира профилираните служащи в съветската отбранителна промишлена база.

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин става все по-смел в словесните си нападки против съветското Министерство на защитата (МО). На 18 януари Пригожин подлага на критика новите инструкции на МО за съветските войски в Украйна, които лимитират потреблението на някои персонални електронни устройства в зоните на бойните дейности и дефинират по-строги насоки за стандартите за хигиената и външния мид на мобилизираните.

Пригожин пази съветските редови бойци , които не съблюдават стандартите за оформяне (Пригожин отбелязва, че брадите са нормални за доста мюсюлмански и православни християнски бойци), и твърди, че потреблението на смарт телефони и таблети от бойците е належащо за актуалната война.
 Путин нахлул в Украйна, с цел да постави завършек на войната от 2014 година Обновена
Путин нахлул в Украйна, с цел да постави завършек на войната от 2014 година

Русия е произвела Противовъздушна отбрана ракети колкото целия свят и три пъти повече от Съединени американски щати

Ключови моменти :
Речта на съветския президент Владимир Путин в чест на обсадата на Ленинград продължи да демонстрира, че Путин към момента не е сигурен в способността си да оформи доста съветското осведомително пространство. Речта на Путин евентуално е част от по-мащабни осведомителни старания за заплитане на " специфичната военна интервенция " в по-големия съветски народен мит за Великата отечествена война (Втората международна война), с цел да се усили съветската поддръжка за продължителна война и готовност. Руският външен министър Сергей Лавров усили тези старания за увеличение на съветската поддръжка за продължителна война, като категорично и неуместно съобщи, че Украйна и Западът преследват геноцид над съветския народ. Путин продължава да поставя старания за възкръсване на съветската отбранителна индустриална база, с цел да поддържа продължителната война в Украйна. Путин и Лавров не престават да отхвърлят украинския суверенитет и изрично отхвърлят директните договаряния с Украйна. Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин става все по-смел в словесните си нападки против съветското министерство на защитата (МО) и Кремъл. Пригожин и други забележителни гласове в Русия обособяват ново пространство за рецензия на съветския президент Владимир Путин, без да се опасяват от възмездие. Руските сили продължиха с лимитирани контраатаки, с цел да си върнат изгубените позиции край Кремен. Руските сили продължиха настъпателните интервенции край Соледар, Бахмут, Авдийвка и град Донецк. Руското МО продължава да се пробва да омаловажи ролята на групата " Вагнер " в декларирания тактически прогрес в региона на Соледар. Украински публични лица показват, че съветските сили се концентрират в Запорожка област, евентуално за огромни отбранителни или настъпателни дейности. Все по-честото потребление на запалителни муниции от съветските сили за осъществяване на другояче изглеждащи като рутинни удари в Южна Украйна поддържа неотдавнашната оценка на МСО, че съветските сили евентуално изпитват дефицит на стандартни артилерийски снаряди. Украински и съветски източници продължиха да показват, че съветските управляващи евентуално се приготвят за втора вълна на готовност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР