Украински дронове са унищожени при последните нападения на руска територия

...
Руската противовъздушна отбрана е свалила три украински дрона, летящи над
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана е свалила три украински дрона, летящи над руските региони Тула и Белгород, съобщи Министерството на отбраната, при последния опит за атаки срещу цели на руска територия .

Два дрона „бяха унищожени“ от противовъздушната отбрана над Тулска област южно от Москва, се казва в изявление на министерството на отбраната в приложението за съобщения Telegram рано във вторник сутринта.

Още един дрон беше „унищожен от силите за противовъздушна отбрана“ над Белгородска област, която граничи с Украйна, около 23:00 часа московско време (20:00 GMT) в понеделник, каза министерството в отделно изявление.

Министерството не каза дали е имало щети или жертви в резултат на нападенията с дронове.

Москва и други руски региони бяха ударени от залп от украински атаки с дронове през последните седмици, като украинският президент Володимир Зеленски каза в края на миналия месец, че войната ще се върне в Русия.


„Постепенно войната се връща на територията на Русия – в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес“, каза тогава той.

Миналата седмица украински дронове нахлуха многократно на руска територия, което доведе до многократно временно спиране на полетите на трите основни летища в Москва – Шереметиево, Домодедово и Внуково.


Министерството на отбраната също така съобщи в понеделник, че два руски изтребителя са били насочени да прехванат два американски разузнавателни дрона, които са летели над Черно море.

Според министерството двата американски дрона, Reaper и Global Hawk, са „извършвали въздушно разузнаване в района на Кримския полуостров“, близо до Черно море.

След пристигането на руските бойни самолети дроновете „промениха посоката си на полет и напуснаха районите, където се провеждаше въздушно разузнаване“, допълват от министерството.

В неделя Русия каза, че е вдигнала боен самолет, за да попречи на разузнавателен дрон на ВВС на САЩ да пресече границите й над Черно море.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР