Руската протестна група Pussy Riot пое отговорност за нахлуването на

...
Руската протестна група Pussy Riot пое отговорност за нахлуването на
Коментари Харесай

Нахлулите на терена по време на финала на Световното са от Pussy Riot )

Руската протестна група Pussy Riot пое отговорност за нахлуването на няколко души на терена на стадион " Лужники " в Москва по време на финала на Световното състезание по футбол.
" В момента имаме четирима членове на Pussy Riot на терена ", написа групата във Фейсбук страницата си по време на второто полувреме. По-късно Олга Курачова, една от членките, съобщи пред Reuters, че е била измежду тези четирима и след това е била арестувана в полицейски сектор.
Мачът бе пресечен за малко, до момента в който защитата изведе нахлулите три дами и един мъж, облечени в полицейски униформи. Веднага по-късно в пространството сред играещите и трибуните бяха ситуирани най-малко два пъти повече стюарди.

От Pussy Riot декларират, че акцията им е била митинг с искане за освобождение на политически пандизчии, независимост на словото и прекъсване на арестите на участници в политически манифестации.


Pussy Riot станаха известни с митинг пред най-голямата катедрала в Москва през 2012 година, когато трите участващи в него дами бяха задържани. Задържането и делото против тях привлякога медийното внимание на целия свят.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР