Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба

...
Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба
Коментари Харесай

Руската прокуратура ще иска условната присъда на Навални да бъде сменена с ефективна

Руската прокуратура ще поддържа в съда настояването на Федералната работа за осъществяване на наказванията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за машинация да бъде заменена с ефикасна. Това заяви през днешния ден пресслужбата на основната прокуратура, представена от ТАСС.

Според Федералната работа за осъществяване на наказванията Навални е нарушил неведнъж предходната година мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на своето лекуване в Германия във връзка хипотетично отравяне през август не се е явил за регистрация нито един път. В резултат надзорният орган е изискал от съда смяна на наказването.

Това е нормална процедура, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по пандизите. Само през 2019 година съветски съдилища са трансформирали на ефикасни условните присъди на над 15 000 души, показал той.

През декември 2014 година московски съд осъди Алексей Навални за измами по отношение на компаниите " Ив Роше " и " Многопрофилна процесингова компания " на три години и половина години условно с изпитателен период от 5 години, който след това бе удължен заради престъпления от страна на наказания, напомня ТАСС.

Вчера на доста места в Русия още веднъж имаше митинги с искане за освобождение на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР