Руската президентска партия Единна Русия поиска днес Москва да започне

...
Руската президентска партия Единна Русия поиска днес Москва да започне
Коментари Харесай

Единна Русия иска Москва официално да въоръжи сепаратистите в Донбас

Руската президентска партия " Единна Русия " изиска през днешния ден Москва да стартира публично да въоръжава съветските етнически сепаратисти в Донбас, а външният министър Сергей Лавров сподели пред депутатите, че страната му ще вземе ответни ограничения, в случай че не получи от Запада мечтаните гаранции за сигурност.

Съединени американски щати се чака през днешния ден да изпратят писмени отговори на съветските претенции, които включват заричане НАТО да не се уголемява повече на изток, да понижи силите и въоръженията си по източния си фланг и да не разполага там нови.

В същото време върховен представител на Държавния департамент сподели, че Съединени американски щати чакат Русия да нахлуе в Украйна в средата на февруари.

Ръководителят на фракцията " Единна Русия " Владимир Василиев се обърна през днешния ден към съветското управление с молба да окаже помощ на самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР) посредством доставка на военна продукция, съобщи порталът РБК, базирайки се на канала на партията в " Телеграм ".

„ Апелираме към управлението на страната ни да окаже помощ на републиките Луганск и Донецк под формата на доставки на военни артикули, нужни за въздържане на експанзията, както и да предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигурява сигурността на своите жители “, сподели Василиев.

Според него страните от НАТО не престават да „ помпат” Украйна със западни смъртоносни оръжия и това не може да не тревожи Русия.

„ Това е огромна заплаха, това е подготовка за бойни дейности, нищо друго “, сподели Василиев.

Нямаше незабавно реакция от Кремъл и от външното министерство в Москва.

Миналата седмица представителят на Думата Вячеслав Володин поддържа предложение на комунистите камарата да се обърне към президента Владимир Путин с зов той да признае ДНР и ЛНР, които официално към момента са елементи от Украйна.

Лавров повтори през днешния ден позицията на Москва, че Русия ще вземе нужните ответни ограничения, в случай че не получи градивен отговор от Съединени американски щати и НАТО на желаните от нея гаранции за сигурността й, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Москва няма да допусне въпросите за Украйна и желаните от Русия гаранции за сигурността й да станат предмет на безкрайни полемики, като в тях бъдат намесвани Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) или Европейският съюз ", съобщи Лавров в изявление пред долната камара на съветския парламент - Държавната дума.
Вашингтон дава отговор на Москва
Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да изпрати през днешния ден писмен отговор на Русия по отношение на изразените от нея паники, както и оферти за пътя напред, заяви телевизия Си Ен Ен, представена от Българска телеграфна агенция.

Отговорът обаче надали ще визира вероятността за присъединение на Украйна към НАТО в кратковременен проект или ще демонстрира някаква опция за договаряния за политиката на алианса за приемане на нови членове, което е главната паника на Путин.

" Мисля, че по няколко аргументи това не е нещо, което бих очаквал да видя в един писмен отговор от Съединени американски щати ", сподели през вчерашния ден представителят на Държавния департамент Нед Прайс, откакто беше запитан дали Вашингтон има намерение да дефинира дали има възможност или не Украйна да се причисли към НАТО.

Предложението на Съединени американски щати ще обрисува общите сфери, в които Вашингтон е подготвен да работи с Москва и които американски чиновници към този момент ясно са определили: надзор върху въоръженията, по-голяма бистрота, понижаване на риска и разполагане на ракетни системи. Подробностите ще отидат " малко по-надълбоко " от това, което Съединени американски щати са заявявали обществено, споделиха висши държавни чиновници.

Лавров съобщи по-рано през днешния ден, че въз основа на наличието на американския отговор, който съгласно него се чака тази седмица, съветските чиновници ще приготвят оферти към Путин за идващите стъпки.

Американски чиновници считат, че концепциите, които бъдат показани в писмения отговор, могат да доведат до договаряния с Русия. Според тях обаче това може да се случи единствено в случай че Путин реши, че желае да се ангажира.

Целта на даването на отговор в писмен тип е да бъде подхранена дипломацията, с която Съединени американски щати се надяват да възпрат вероятно съветско навлизане в Украйна, споделиха чиновници на Държавния департамент.

Вашингтон не има намерение да разгласява обществено предложенията, само че американски чиновници признават, че е доста евентуално Москва да огласи целия документ, откакто го получи.

Съединени американски щати са се съветвали със своите съдружници, в това число Украйна, през последните седмици, до момента в който са разработвали своите оферти, което е една от аргументите да не дават писмен отговор до момента, обявиха държавни чиновници.

По думите на Прайс в предложенията " няма да има изненади ".

" Няма да има изненади за НАТО. Няма да има изненади за нашите европейски съдружници. Няма да има изненади за нашите украински сътрудници ", сподели той.

Съединените американски щати към момента чакат, че Русия може по един или различен метод " да употребява военна мощ " против Украйна, " може би " доникъде на февруари, съобщи през днешния ден американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всичко демонстрира, че съветският президент Владимир Путин " в даден миг ще употребява военна мощ, може би доникъде на февруари ", сподели Шърман, като увери, че не знае дали дали той е " взел дефинитивно решение " да премине в нахлуване.

Не зная какво минава през главата на президента Путин. Никой не знае, знае само самият президент Путин, съобщи Шърман по време на онлайн конференция на " Ялта юропиън стратеджи " - конгрес за обмяна на отзиви за " европейското бъдеще на Украйна ".

" Мисля, че даже хората към него не знаят какво ще направи той в последна сметка ", добави тя.

Шърман, която е вторият човек в американската дипломация, сподели също, че зимните олимпийски игри в Пекин, които се откриват при започване на февруари с гала, на която ще участва съветският президент, може " да окажат влияние върху работната му стратегия и преценката му ".

Всички знаем, че игрите в Пекин стартират на 4 февруари с гала по откриването и президентът Путин ще е там. Мисля, че евентуално китайският президент Си Цзинпин няма да е доста вдъхновен, в случай че Путин избере този миг за навлизане в Украйна, сподели Уенди Шърман.
Съединени американски щати приканиха жителите си да стартират да напущат Украйна
Посолството на Съединени американски щати в Украйна прикани през днешния ден американските жители да обмислят неотложно овакантяване на страната, защото ситуацията е " непредсказуема поради нараснала опасност от съветски военни дейности ", съобщи Ройтерс.

Ситуацията със сигурността в Украйна може да се утежни за малко време, сподели дипломатическото посланичество на своя уеб страница.

По-рано тази седмица Съединени американски щати приканиха своите жители да не пътуват до Украйна, само че подредиха на фамилиите на личния състав на американското посолство в Киев да се върнат вкъщи.

Русия е струпала десетки хиляди бойци край украинската граница, само че отхвърля да възнамерява навлизане в прилежащата страна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР