Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е

...
Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е
Коментари Харесай

Daily Mail: Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че...

Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският специалист, който е направил аутопсията на 47-годишния опозиционен водач, е бил подложен на напън от тайните служби да скрие повода за гибелта му.

 

Първоначално се споделяше, че Навални е умрял от „ откъснал се кръвен съсирек “ в арктическия затвор, където е бил поради политическата си активност.

 

В нов отчет организацията написа, че съдебномедицинският специалист е бил под напън да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасеца и ръцете на опозиционера.

 

" Крайниците на Навални са били крепко вързани, тъй че кръвта да застоява и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които по-късно запушват белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка ", се споделя в изказване на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

 

Руските управляващи удължиха периода за предварителното разследване на гибелта на Алексей Навални, заяви шефът на неговата Фондация за битка с корупцията Иван Жданов.

Навални ненадейно умря на 16 февруари в отдалечена арктическа наказателна колония, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм. Той се появи на видео малко преди гибелта си и изглеждаше здрав.

 

Руските управляващи в началото оповестиха, че Навални се е „ почувствал зле “ и е примрял след разходка в двора на пандиза, само че досега не е разкрита съответната причина за гибелта. На майката на Навални, Людмила Навалная, беше показано здравно удостоверение, че синът й е умрял от „ естествена гибел “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР