Руската православна църква да назначи нов свой предстоятел за Руската

...
Руската православна църква да назначи нов свой предстоятел за Руската
Коментари Харесай

Експулсираният архимандрит Васиан: Руската църква ще отвори, щом патриарх Кирил назначи нов предстоятел

Руската православна черква да назначи нов собствен предстоятел за Руската черква в България. Наскоро изгоненият от страната ни техен представител архимандрит Васиан даде изявление за съветската организация ТАСС, в което сподели, че изпращането на нов предстоятел е належащо.

По думите на обвинения в шпионаж свещеник храм " Свети Николай Чудотворец " ще бъде отворен едвам когато дойде нов предстоятел, който се назначава от патриарха на Руската православна черква - Кирил .

" Строго видяно, тази енория е наша - на Руската черква, и единствено Московският патриарх може да назначава там свещеници. Не мога да задминавам решенията, само че, доколкото разбирам, вместо мен би трябвало да бъде назначен различен настоятел ", сподели архимандрит Васиан пред съветската организация ТАСС.

Преди дни българският патриарх Неофит назначи български свещенници, които да се грижат за храм " Свети Николай Чудотворец ".

" Българските свещеници, назначени от патриарх Неофит в метоха на Руската православна черква в София, нямат право да служат там - Московската патриаршия сама би трябвало да назначи там нови духовници на Руската православна черква на мястото на изгонените от българска страна ", разяснява експулсираният Васиан.

В експулсирането на архимандрита и в разногласията към собствеността намиращия в центъра на София храм съветското външно министерство вижда антируска провокация от страна на българските управляващи.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР