Руската полиция задържа Юлия Навалная, съпругата на критика на Кремъл

...
Руската полиция задържа Юлия Навалная, съпругата на критика на Кремъл
Коментари Харесай

Арестуваха съпругата на Навални - Юлия Навалная

Руската полиция задържа Юлия Навалная, брачната половинка на рецензия на Кремъл Алексей Навални, за присъединяване в забранен от управляващите митинг в Москва, заяви Ройтерс, като се базира на информация на последователи на Навални в обществените медии.

Навалная беше арестувана и на сходен митинг предходната седмица, напомня организацията.

Над 1000 души са арестувани на почналите в цяла Русия митинги с апел за освобождението на опозиционера Алексей Навални, заяви Неправителствени организации "ОВД Инфо ", представена от Франс прес.

Най-много са задържаните в Москва - 142. Следват Владивосток със 113 арестувани, Новосибирск с 93 и Красноярск с 91.
Протестите протичат из цялата страна, в 11 разнообразни часови пояси, отбелязва Асошиейтед прес.

В Москва са въведени невиждани ограничения за сигурност в градския център. Затворени са метростанции към Кремъл, рейсовете са пренасочени, а на заведенията за хранене и магазините е подредено да останат затворени.

Екипът на Навални в началото прикани митингът в столицата да се състои на площад "Лубянка ", където е централата на Федералната работа за сигурност, която съгласно Навални е желала да го токсини. След като полицията отдели региона, митингът се реалокира на различен централен площад.

Стотици души минаха в шествие в центъра на Москва, скандирайки "Путин, оставка! " и "Путин, апаш! ", имайки поради обилния замък на брега на Черно море, за който се твърди във видеоматериал на екипа на Навални, че е издигнат за съветския президент.

В Новосибирск беше един от най-масовите митинги с присъединяване на хиляди души.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР