Руската полиция задържа 11 души, протестирали край сградата на японското

...
Руската полиция задържа 11 души, протестирали край сградата на японското
Коментари Харесай

Задържаха 11 протестиращи край сградата на японското посолство в Москва

Руската полиция задържа 11 души, протестирали край постройката на японското посолство в Москва против концепцията Русия да върне на Япония Курилските острови. Това заяви през днешния ден съветската организация ОВД-инфо, която следи митингите в страната, съобщи Ройтерс.
Според източник на ТАСС от правоохранителните органи край посолството са се събрали няколко десетки души, "за да обсъдят обстановката към Курилските острови ". Някои вдигнали плакати с претенции архипелагът да не бъде отстъпван на Япония.
По думите на източника измежду арестуваните е някогашният претендент за губернатор на далекоизточната Сахалинска област на Русия Алексей Корниенко, народен представител в Народното събрание от Комунистическата партия на Руската федерация, предава Българска телеграфна агенция.
Днес се чака в Москва да договарят съветският президент Владимир Путин и японският министър председател Шиндзо Абе, който е на посещаване в страната. Очаква се в центъра на полемиките да бъдат разширението на търговско-икономическото съдействие сред двете страни и тематиката за подписване на кротичък контракт, обвързвано от Япония с въпроса за статута на Южните Курилски острови.
Русия и Япония не са подписали кротичък контракт - към този момент над 70 години след края на Втората международна война - поради спор за територии, завзети от руските войски в края на Втората международна война и наричани в Русия Южни Курилски острови, а в Япония - Северни територии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР