Руската независима социологическа организация Левада публикува в началото на септември

...
Руската независима социологическа организация Левада публикува в началото на септември
Коментари Харесай

Левада център: Обществената подкрепа в Русия за войната срещу Украйна намалява

Руската самостоятелна социологическа организация " Левада " разгласява при започване на септември резултати от изследване, което демонстрира, че публичната поддръжка за войната постепенно, само че последователно понижава.

Като цяло по-голямата част от руснаците поддържат военната интервенция в Украйна.

Организацията " Институт за проучване на войната " (ISW) цитира представители на " Левада ", които означават:

" Общата поддръжка за съветските сили в Украйна не се е трансформирала доста през лятото. Вижда се, че 76% от респондентите поддържат дейностите на съветските сили в Украйна. От интервюираните 46% декларират, че са мощни поддръжници на това, което вършат съветските бойци, а 30% - признават, че " като цяло " са " за " интервенцията в Украйна.

От " Левада " показват, че съгласно 48% от интервюираните е належащо съветската военна интервенция в Украйна да продължи. Проучванията също по този начин демонстрират, че 44% от интервюираните са за мирни договаряния и че болшинството от по-младите интервюирани руснаци - тези сред 18 и 39-годишните, поддържат договарянията.

През март 2022 година " Левада " откри, че 53% от респондентите мощно са подкрепяли съветските военни дейности в Украйна. През август, както към този момент стана ясно, организацията регистрира, че процентът на мощната поддръжка е намалял до 46% до август.

Разбира се, това е незначителна смяна и надали по някакъв метод ще повлияе на способността на Кремъл да управлява военните дейности. Въпреки това е доста евентуално намаляващата поддръжка и умората от войната да попречат на съветските военни да бъдат мощни и устойчиви по време на военните дейности.

 

Източник " Фокус "

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР