Руската наемническа група Вагнер, която се сражава в Украйна, започва

...
Руската наемническа група Вагнер, която се сражава в Украйна, започва
Коментари Харесай

Руската група Вагнер набира жени от затворите за снайперистки двойки в Украйна

Руската наемническа група " Вагнер ", която се бори в Украйна, стартира да набира дами, затворени в Русия, и да ги изпраща на фронта, съобщи обвързваният с Кремъл създател Евгений Пригожин.

" Не единствено за медицински сестри и служителки по връзките, само че и за диверсионни групи и снайперистки двойки. Всички знаят, че това е правено и преди ", сподели 61-годишният Пригожин, визирайки дамите снайперистки от времето на Втората международна война, възхвалявани в руската агитация.

" Има известна опозиция, само че мисля, че ще я преодолеем ", добави Пригожин в обществените мрежи, представен от Агенция Франс Прес.

През последните месеци се допуска, че " Вагнер " всеобщо е набирала мъже пандизчии от съветските затвори, с цел да се бият на фронтовата линия в Украйна с заричане за понижаване на присъдите и високи заплати.

Намиращият се в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални заяви, че основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е посетил неговата наказателна колония, с цел да набира наемници за акцията в Украйна, съобщи Ройтерс.

Според Навални, който излежава присъдата си в наказателната колония ИК-6 в Мелехово на към 250 км източно от Москва и постоянно е изпращан в изолатор, неотбелязан " очевидец " му е описал визитата на Пригожин.

Той сподели, че Пригожин е предложил на наказани опрощение, в случай че могат да останат 6 месеца на работа при " Вагнер ", и сред 80 и 90 от тях са приели предлагането, откакто са им били дадени пет минути да го обмислят. Не се показва по кое време е станало хипотетичното посещаване, отбелязва Ройтерс.

През септември Пригожин за първи път разкри, че е основал групата " Вагнер " през 2014 година, с цел да се бие в Украйна, и призна за наличието ѝ в Африка, Близкия изток и Латинска Америка. Този месец " Вагнер " откри централа във втория по величина съветски град Санкт Петербург.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР