Руската корпорация строи най-големия завод за радиофармацевтични препарати в Европа На

...
Руската корпорация строи най-големия завод за радиофармацевтични препарати в Европа
На
Коментари Харесай

„Росатом“ представи иновативни технологии в областта на здравеопазването

Руската корпорация строи най-големия цех за радиофармацевтични препарати в Европа

На Форума за бъдещи технологии в Москва „ Росатом " показа достиженията на атомната промишленост в региона на медицината: съоръжение, което разрешава построяването на нови съдове, биоимпланти, нови благоприятни условия в радиофармацевтиката и квантовите калкулации.

На щанда на корпорацията бяха показани адитивни технологии, извънредно ефикасни в обстановки, при които лекуването на пациента е невероятно без потреблението на неестествен и биологичен материал. Представен бе макет на магнитоакустичен биопринтер, употребен за „ развъждане " на тръбна тъкан, както и биореактор, в който съдът „ се учи " да работи вярно. Това устройство разрешава да се реши казусът с развъждането на функционални кръвоносни съдове с дребен диаметър от биологичен материал на пациента. Кръвоносният съд, отгледан от личните кафези на пациента, няма да се отхвърля от тялото, а ще се развива и пораства. Това е изключително значимо в педиатричната трансплантация.

„ Днес предприятията на „ Росатом " основават разработки в полза на опазването на здравето. Всички проучвания, с които се занимаваме в тази област, са ориентирани към доста разширение на опциите на лекарите да оказват помощ на пациентите. Например в региона на адитивните технологии към този момент сътворяваме импланти от изкуствени биоподобни материали и започваме да отглеждаме човешки органи от личните кафези на пациента. В региона на ядрената медицина създаваме новаторски радиофармацевтични препарати и в близко бъдеще ще стартираме производството на цялата гама радиофармацевтични препарати, които се употребяват в международната здравна процедура. За задачата в Обнинск, Калужка област, построяваме най-големия цех в Европа за произвеждане на радиофармацевтична продукция. Ние към този момент работим над практическото приложение на квантовите калкулации в медицината на бъдещето, и по-конкретно за откриването на болести на най-ранен стадий ", съобщи генералният шеф на „ Росатом " Алексей Лихачов.

Към днешна дата учените от „ Росатом " са отгледали еквивалент на кръвоносен съд с дължина 2 см, а до края на годината възнамеряват да получат еквиваленти с дължина до 10 см. Опитът в основаването на обособени съдове ще разреши да се премине към идната стъпка - комплицирани разклонени системи, т.е. развъждането на цели органи, като да вземем за пример щитовидна жлеза, бъбрек, черен дроб и други.

Сред останалите неповторими разработки са импланти с биоподобен градеж със особено покритие, еквивалентно на костната тъкан, което усилва съвместимостта с тъканите на пациента. Използването на цифрови технологии понижава времето за приемане на подготвен имплант от 60 дни на 7 дни и разрешава на пациентите да се възвръщат 2-3 пъти по-бързо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР