Руската компания Транспорт на бъдещето“, която е дъщерна компания на

...
Руската компания Транспорт на бъдещето“, която е дъщерна компания на
Коментари Харесай

Първият руски завод за производство на въздушни таксита и товарни дронове ще бъде построен в Толиати

Руската компания „ Транспорт на бъдещето “, която е дъщерна компания на Эфко и основател на безпилотните дронове Hi-Fly, е закупила терен за създаване на цех за произвеждане на цивилен безпилотни летателни системи (БЛС). Строителството ще бъде проведено в специфичната икономическа зона Толиати, като до 2024 година компанията има намерение да доближи произвеждане на повече от 3000 безпилотни летателни апарата годишно.

Площта на закупения обект е повече от 40 000 м2. Докато заводът е в развой на създаване, офис личният състав и инженерният личен състав на Transport of the Future ще работят в технопарка в долината Жигульов. В завода в Толиати ще се създават както тежки модели, по този начин и модели с тегло до 30 кг. Същевременно те освен ще сглобяват безпилотни летателни апарати, само че и ще основават основни съставни елементи – от мотори до детайли на корпуса и авиониката. Засега Transport of the Future разполага с две версии на безпилотни летателни апарати – аеротакси и товарен дрон с товароносимост до 700 кг. Съобщава се, че към този момент са съединени към 50, като всеки месец се сглобяват от два до пет дрона от всеки вид. Това е най-вече за всевъзможни проби.

Работата на площадката в Толиати би трябвало да стартира работа още през април. Засега става въпрос за създаване и основаване на инфраструктура, до момента в който производството на повече от 3000 БЛА годишно би трябвало да стартира през 2024 година Според „ Известия “ в създаването към този момент са вложени над 3 милиарда рубли, а вложенията единствено ще нарастват. Министерството на индустрията и търговията съобщи, че работи по ограничения за поддръжка на плана.

Очаква се безпилотните летателни апарати да бъдат търсени от държавните организации и фирмите с държавно присъединяване, както и от частния бизнес

Съобщава се, че доста съветски компании създават цивилен безпилотни летателни апарати, само че нито една от тях към момента не е почнала серийно произвеждане. Новият обект възнамерява освен произвеждане, само че и летателни тествания на безпилотни летателни апарати като към този момент е утвърден пробен режим за доставка на товари и селскостопанска работа, а полетите се възнамерява да стартират преди края на тази година.

Досега в Русия е сертифициран единствено един цивилен модел на BAS-200 – модел от вертолетен вид с оптимално тегло при политане 200 кг

Дронът е създаден от центъра „ Мил “ и „ Камов “, който е част от холдинга „ Руски вертолети “. Известно е, че през 2010 година съветският президент Владимир Путин подреди да бъдат сертифицирани най-малко 10 вида локални безпилотни летателни апарата.

„ Транспорт на бъдещето “ е основан през есента на 2021 година и е 90% благосъстоятелност на Эфко Фуудс, огромен съветски холдинг, съгласно „ Известия “ „ посредством друга конструкция “. Разработчикът на дронове е от дълго време прочут на пазара, като сглобяването и тестването преди този момент се прави в иновационния център „ Бирюх “, благосъстоятелност на Эфко, чиито акционери се интересуват освен от разработки за пазара на храни, само че и от други перспективни области.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР