Руската компания Алроса, която е най-големият производител на диаманти в

...
Руската компания Алроса, която е най-големият производител на диаманти в
Коментари Харесай

Руската Алроса ще строи нова диамантена мина в Сибир

Руската компания " Алроса ", която е най-големият производител на диаманти в света, стартира строителството на голяма нова мина в Сибир, предава Reuters. Тя би трябвало да размени друга, закрита през 2017 година, след тежко наводняване.

Диамантената мина ще се намира в сибирския район Якутия, а по предварителна информация планът ще се нуждае от вложения в размер на $1,26 милиарда. Очаква се добивът на диаманти да стартира през 2032 година.

Якутия е най-големият по територия индивид в Руската федерация, като там се намират едни от най-големите в света залежи на диаманти. Освен това е и един от най-труднодостъпните обитаеми региони в света.

Тази година е планувано да се извърши цялото планиране, да премине главната държавна експертиза и да бъде определена фирма-изпълнител. А от 2024 година би трябвало да стартира дейна работа по създаване на най-големия обект на диамантената промишленост освен на " Алроса ", само че и в света ".
 Снимка 505249
Източник: iStock

Република Якутия е един от главните акционери в съветската компания " Алроса " - най-голямата в света компания за рандеман на диаманти. Богатият на потребни изкопаеми регион, който е с население от към 1 милион души, има стопански растеж за 2022 година от 8,1%, макар глобите.

Новият план ще се назовава " Мир-Глубокий " и ще бъде с почти същия потенциал като остарялата мина. В затворената към този момент мина " Мир " се добиваха към 9% от диамантите на " Алроса ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР