Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза, каза

...
Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза, каза
Коментари Харесай

КИЕВ: Русия е напът да обкръжи най-елитните ни части, Путин е близо до голяма победа в Донбас

Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза, сподели представителят на украинското министерство на защитата Александър Мотузяник.

По думите му, представени от английския в. „, армията на Путин е единствено на 25 километра от цялостното обграждане на елитните украински специфични елементи в евентуална огромна победа за Москва в Донбас.

„ Сега следим най-активната фаза на пълномащабната експанзия, която Русия разпростра против нашата страна. Ситуацията на източния фронт е извънредно сложна, тъй като ориста на страната ниможе би се взема решение там тъкмо сега “, сподели още той.

Междувременно стана ясно, че съветските сили са поели контрола над три града в Донецка област, в това число Светлодарск, сподели регионалният шеф Павло Кириленко пред Радио Свободна Европа. По-рано силите на ДНР оповестиха, че градът е под техен надзор като пуснаха видео в Телеграм по какъв начин украинското знаме в обитаемото място с съветско. Светлодарск е на 80 километра югозападно от Северодонецк, в центъра на съветските офанзиви през последните дни.

Областният шеф на Луганск Сергей Хайдай също удостовери, че обстановката в региона е доста тежка. По думите му „ окупаторите нападат във всички направления по едно и също време – Северскодонецк, Золоте и Катериновка. Градовете към Попасня и на други места. Маршрутът Лисичанск-Бахмут е изцяло блокиран. Врагът е докарал безумно доста бойци и техника в нашия район. Имат хеликоптери и тежко въоръжение “./Telegraph.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР