Руската група Вагнер ще бъде обявена за терористична организация от Обединеното кралство

...
Някои престъпления на забрана могат да бъдат наказуеми с до
Коментари Харесай

Някои престъпления на забрана могат да бъдат наказуеми с до 14 години затвор.

Като част от заповедта, активите на Вагнер могат да бъдат да бъдат категоризирани като собственост на терористи и конфискувани.

Групата, ръководена от Евгений Пригожин до смъртта му в самолетна катастрофа миналия месец, изигра важна роля в руското нахлуване в Украйна.

Също така е участвал активно в конфликти в Сирия, Централноафриканската република, Судан и Либия.

Изображение: Пригожин Изображение: Гробът на Евгений Пригожин на гробището Пороховское

Вътрешното министерство каза, че е взело предвид природата и мащаба на дейностите на организацията, както и заплахата, която представляват за британските граждани в чужбина при вземането на решение за забрана.

Министерството на вътрешните работи обмисля разширяване на Оруелско лицево разпознаване

Министърът на вътрешните работи Суела Браверман каза: „Вагнер е насилствена и разрушителна организация, която е действала като военен инструмент на Русия на Владимир Путин отвъд океана.

„Докато режимът на Путин решава какво да прави с чудовището, което създаде, продължаващите дестабилизиращи дейности на Вагнер продължават само да обслужват политическите цели на Кремъл.

„Те са терористи, ясни и прости – и тази заповед за забрана показва това ясно в законодателството на Обединеното кралство.< /p>Изображение: Жена минава покрай пребоядисан стенопис, изобразяващ логото на руската група Вагнер на стена в Белград, Сърбия Снимка: AP

„Вагнер е участвал в грабежи, изтезания и варварски убийства. Нейните операции в Украйна, Близкия изток и Африка са заплаха за световната сигурност.

„Ето защо ние забраняваме тази терористична организация и продължаваме да помагаме на Украйна, където можем, в борбата й срещу Русия.“< /p>

Последни актуализации за войната в Украйна

Президентът на Украйна Зеленски по-рано призова Вагнер да бъде третиран като терористична организация.

Катастрофата, при която загина Пригожин, се случи точно два месеца след това той организира краткотраен въоръжен бунт срещу военното ръководство на Русия, което представлява най-голямото предизвикателство за властта на г-н Путин в неговото 23-годишно управление.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР