Руската ФСБ съобщи за предотвратяването на терористична атака в Карелия.

...
Руската ФСБ съобщи за предотвратяването на терористична атака в Карелия.
Коментари Харесай

ФСБ застреля беларуски гражданин в Карелия

Руската ФСБ заяви за предотвратяването на терористична офанзива в Карелия. Според разследващата работа беларуски жител е възнамерявал да взриви административна постройка в град Олонец и е бил погубен по време на ареста , оповестява Би Би Си.

Според ФСБ мъжът е " разкрил огън по чиновници на сигурността ". Твърди се, че са конфискувани бомба, направена " въз основата на експлозив английско произвеждане и американски детонатор ", револвер и муниции.

Руското разузнаване също по този начин твърди, че убитият е обвързван с " полка Кастус Калиновски " и е бил вербуван от украинските разследващи служби . Фамилията не е посочена в прессъобщението.

По-рано в четвъртък телеграм каналът Astra заяви, че 49-годишният Николай Алексеев е бил погубен на 6 март в Олонецкия регион на Карелия. Изданието прецизира, че Алексеев е деятел от Беларус, участник в митингите през 2020 година

Беларуското без значение издание " Наша Нива " написа, че синът на деятеля Владислав Алексеев е удостоверил гибелта на татко си. Според него майката е отишла в моргата, чиновници на ФСБ са й взели телефона.

" Татко беше прелестен човек. Не можеше да простреля някого. Той беше надълбоко набожен човек, непрекъснато се молеше ", сподели синът на убития деятел, като посочи, че в Русия татко му може да е работил на ротационен принцип.

" Наша Нива " разгласява фотография, на която се вижда Алексеев измежду участниците в митингите против държавното управление на Александър Лукашенко.
 Тихановская кани депутатите ни да видят политическите пандизчии
Тихановская кани депутатите ни да видят политическите пандизчии

Тя настоя, че затворените публицисти би трябвало да опишат историите си и в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР