Руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) планира да

...
Руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) планира да
Коментари Харесай

Навални ще бъде арестуван още на летището в Москва

Руската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) възнамерява да задържи Алексей Навални при идването му в Москва в очакване на правосъдно решение, което преглежда подмяна на условната му присъда с ефикасна, цитарана от РИА Новости и БГНЕС.

В момента създателят на Фондацията за битка с корупцията е в Германия. По-рано той разгласи, че възнамерява да се върне в Русия с полет на 17 януари.

Както обявиха в московската Федерална работа за осъществяване на наказванията, действителното местонахождение на Навални не е известно на отдела от 24 септември. В известието се споделя, че на 27 ноември против него са стартирани " ограничения за в началото търсене ", а на 29 декември наказаният Навални е включен в " лист с търсения с предписание за взимане на ограничения за арестуването му ".

Предвижда се задържане на съветския жител, като се вземат поради „ обстоятелствата за злонамерени нарушавания “ на режима за условно отнемане от независимост и „ в сходство с правилото на наложителност на отговорността и условията на законите, еднообразно равни за всички жители на Русия без изключение “.

Както бе маркирано във Федералната работа за осъществяване на наказванията, през миналата година Навални „ систематично и неведнъж е нарушавал изискванията на изпитателния период, по-специално най-малко шест пъти не се е явил за регистрация “.

Навални е бил публично предизвестен за „ опцията за анулация на условната присъда и замяната й с ефикасна “, все пак от август до декември „ наказаният не се е появил за регистрация “.

В същото време Федералната работа за осъществяване на наказванията, както е посочено в известието, „ взема поради обстоятелството, че от 22 август А. А. Навални е на лекуване в клиника „ Шарите “ (Берлин). Въпреки това, даже откакто е бил изписан от клиниката на 23 септември (ФСИН е получила съобщение за това от " Шарите " ) Навални „ не е дал отговор на уведомлението за появяването, той не се е явил за регистрация “.

Само месец по-късно, на 23 ноември, опозиционерът е съобщил на Федералната работа за осъществяване на наказванията, че „ живее в Берлин, в хотел " Арабел ", където, по думите му, се възвръща “.

„ Официално удостоверение за лекуване в хотела не е предоставено и самият факт на прекосяване към рехабилитационни процедури не е причина да не се яви за регистрация “, отбелязва управлението.

Навални има две условни присъди: по пет години по делата " Кировлес " и " Ив Роше ". Първият случай е обвързван с обвинявания за заграбване на повече от 16 милиона рубли, вторият - с кражба на над 30 милиона рубли.

ФСИН се базира на публикация в списание " Lancet ", основана на материали от немската клиника " Шарите ", от която съгласно службата следва, че от изписването на Навални на 20 септември до 12 октомври „ всички последици от заболяването му са отминали “. В тази връзка той и юристът му са били известени за нуждата да се явят пред наказателно-изпълнителния инспекторат. В случай на отсъствие ведомството е уведомило, че може да предприеме дейности.

През декември Следственият комитет образува ново наказателно дело против Навални за огромна машинация. Според него, от 588 милиона рубли, събрани под формата на дарения за плановете му, над 356 милиона рубли са изхарчени от Навални за персонални цели. Опозиционерът отхвърля всички обвинявания като политически стимулирани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР